Hillary Clinton visita 'Murphy Brown'

L'exsecretària d'Estat dels EUA va intervenir en la nova etapa de la popular sèrie que protagonitza Candice Bergen

hillary-clinton / periodico

2
Es llegeix en minuts

A  Hillary Clinton li agrada la tele. I així ho està demostrant en aquests últims mesos: després d’intervenir el mes de juliol passat en la sèrie ‘Madame Secretary‘Madame Secretary’, i anunciar a l’agost que debutarà com a productora executiva amb l’adaptació per a la petita pantalla de ‘The Woman’s  Hour’‘The Woman’s  Hour’ (novel·la sobre el sufragi femení als EUA), l’exsecretària d’Estat i excandidata demòcrata a la presidència ha tornat a ser l’estrella convidada d’una històrica telecomèdia, ‘Murphy Brown’. 

Clinton va aparèixer per sorpresa aquest dijous, 27 de setembre, en la nova etapa de la sèrie que protagonitza Candice Bergen a la cadena CBS, fent broma sobre la seva controvertida experiència amb els correus electrònics. També va aprofitar la seva intervenció per criticar al president Donald Trump i els mitjans de comunicació.

En l’episodi de 'Murphy Brown', producció ambientada precisament en una informatiu televisiu i que va triomfar durant una dècada (1988-1998), Clinton arriba a la redacció per a una entrevista de treball com a secretària de Murphy (Bergen). La política demòcrata afirma que no és Hillary Clinton, sinó algú que s’assembla a ella i té una gran experiència.

"Vull que sàpigues que no tinc por de la feina dura –li diu Clinton a Murphy–. Estic qualificada i preparada per començar avui mateix".

Murphy li pregunta si té coneixements sobre tecnologia de la informació . "Tinc una mica d’experiència amb els correus electrònics", confessa Clinton, que precisament per haver utilitzat un servidor de correu electrònic privat per a la correspondència oficial  correspondència oficialva rebre dures crítiques durant la seva frustrada campanya presidencial contra Trump, el 2016. 

Es pot recordar que la sèrie, en general, i el personatge de Murphy Brown (una periodista exalcohòlica), en particular, va ser una producció de marcat caràcter progressista, la qual cosa va provocar enganxades amb els polítics republicans en els seus primers anys d’emissió. Així, Murphy Brown va ser el centre d’una forta polèmica el 1992 quan el vicepresident Dan Quayle va criticar el personatge que encarnava Candice Bergen per haver tingut un fill fora del matrimoni. Quayle va afirmar que la sèrie enaltia les mares solteres i menystenia del paper dels matrimonis.

Cancel·lada el 1998, la tornada de 'Murphy Brown' a la CBS s’engloba dins de la nova estratègia de les cadenes de recuperar èxits dels anys 90, tot i que en aquest cas, tant la protagonista, Candice Bergen (que al maig va complir 72 anys), com la creadora de la sèrie, Diane English, van explicar en la presentació de la nova etapa que mai l’haurien recuperat si Trump no hagués guanyat les eleccions.

Notícies relacionades

Així, en aquesta nova etapa, Murphy Brown considera que ha arribat el moment d’abandonar el seu retir per presentar un informatiu matinal d’una tele per cable, i donar sortida a un tipus de notícies que considera que falten. I ho fa amb els periodistes Frank i Corky (els actors Joe Regalbuto i Faith Ford) i el productor Miles (Grant Shaud) . "Aquí hi ha la novetat: serà real", li diu Murphy al seu fill Avery (Jake McDorman), que ara té 28 anys i és un periodista que treballa com una veu liberal a la conservadora cadena  Wolf Network.

Per la seva feina en aquesta sèrie, Candice Bergen va ser guardonada amb dos Globus d’Or i cinc Premis Emmy.