TU I JO SOM TRES

Cal jivaritzar Joan Carles I

e84hd-kcpkm / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Corre un mem per la xarxa en el qual es veu el rei Joan Carles ballant amb Corinna a una festa i ell li diu: «¡Que bé que balles, Corinna!». I ella li contesta: «¡Doncs espera que comenci a cantar!». Efectivament.  La melodia ranxera que Corinna està interpretant aquests dies, servida en play back per OK Diario i El español, i amb acompanyament dels mariachis Villarejo i Villalonga, és una de les cançons més escoltades a la tele aquests dies. A TV-3, aquests temes que afecten als borbons agraden molt. Fins i tot hem vist que aquesta vegada, tractant-se de la corrupció de la monarquia espanyola, fins i tot han citat i reproduït titulars i informacions dels diaris de Pedro J. id’Eduardo Inda, mitjans que normalment són a l’índex dels prohibits, sobretot quan incideixen en temes del procés o del virregnat de la Pujol’s family. ¡Ahh! Quina meravella.

Notícies relacionades

Per acabar de perfilar el monàrquic desgavell a FAQS (TV-3) van tornar a cridar Pilar Urbano, que és un periodista que sempre dona uns titulars saborosíssims. En aquesta ocasió en va oferir un de molt bo. Va dir, preocupadíssima, que el que calia fer en la família reial era «¡cirurgia!». I va afegir: «La monarquia abans era de balcó. Àmplia. Felip VI la va jivaritzar, la va reduir. Ara ha de seguir. ¡Fer fora el seu pare!». ¡Ahh! Aquestes pinzellades van provocar en el programa una gran impressió, crec que trufada també de gran alegria. Però no sé si van entendre béPilar Urbano, que és un periodista habilísima. Sembla dir coses terribles de la monarquia, però en realitat sempre salva el Rei que és al tron, el que està en exercici. O sigui, ara el tallafoc és el cap de l’emèrit. Perquè el sistema segueixi.

Reconeguem, no obstant, que allò de la cirurgia jívara és enginyosíssim. ¡Ah! La reducció de caps és un tema inquietant i atractiu. Recordo que el juny del 2008, al programa Crónicas, de La 2 (TVE), ens van explicar l’apassionant històriad’Alfonso Graña,  O rei dos xíbarosGraña era un humil camperol del petit municipi d’Avión (Ourense), que el 1922 se’n va anar a l’Amazones i va acabar proclamat Alfons I,  Rei dels jívaros. Les tribus l’adoraven. Va arribar a dominar la tècnica de la reducció de caps. ¡Ah! Potser Felip VI hauria d’estudiar a fonsAlfonso Graña. Perquè li surti bé la cirurgia jívara que Pilar Urbano, amb bona intenció, li exigeix.