TU I JO SOM TRES

Franco busca nínxol a 'tunicho.com'

monegal-20180709 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

A causa de la cantada d’havaneres de Calella, el FAQS (TV-3) va ser traslladat a la nit següent. Estem d’acord. Tal com va el procés seria insuportable estar un setmana sense la missa, les homilies i els sermons de Preguntes freqüents. No obstant, en la prèvia del programa, en aquells pocs minuts en què Laura Rosel fa postures fora del temple, hem vist un exercici molt curiós al Museu de Cera de Madrid. Laura va citar allà Gabino Abánades, el funcionari dels serveis funeraris que el 23 de novembre del 1975 va enterrar Franco al Valle de los Caídos.

Notícies relacionades

Lauraparlava amb el virtuós enterramorts mentre circulava per la sala del museu on hi ha FrancoFranco, assegut, flanquejat a la seva dreta per Manuel Azaña, i a la seva esquerra, per Joan Carles de Borbó. ¡Ah! Així col·locats conformen una escena tan surrealista com tremenda. Crec que podria servir d’inspiració als humoristes d’El Juevesi també als de Mongolia. I en un determinat moment, Laura va preguntar: «Escolti, ¿podria ser que el fèretre no fos on vostè el va deixar?». ¡Ahhh! Inquietant. El funcionari va respondre: «Impossible. No en tingui cap dubte. És allí». Però la pregunta és pertinent. El dubte de Laura té el seu fonament. En l’últim Polònia, per exemple, van aixecar la llosa i a sota no hi havia res. Segons els polonesos, amb tot aquest enrenou de l’exhumació, Franco ja va deixar el Valle fa temps i és en un cibercafè buscant tomba en el portal tunicho.com. És un tema per a Iker Jiménez.

EL DESASTRE QUE VA PROVOCAR FLORENTINO PÉREZ. – Ara que acaba de saber-se que Luis Enrique serà el nou entrenador de la selecció espanyola de futbol seria interessant fer algun documental sobre la catàstrofe i el daltabaix espanyol en aquest Mundial de Rússia.  Ha sigut una sorpresa que a l’Informe semanal(TVE-1) donessin veu a José María García, que ha dit: «De cop i volta, el president del Reial Madrid s’ho va carregar tot. El gran culpable és el president del Reial Madrid.  ¡Ahh! És una novetat destacable que a TVE s’hagin atrevit a assenyalar l’intocable Florentino Pérez com a artífex de la desestabilització i el desastre, amb les seves martingales i maniobres sobre l’entrenador, a 48 hores de començar la competició. Si això ho hagués provocat un altre president, segurament el seu cap ja hauria rodat.