PRODUCTES AUTÒCTONS

'Cuines' es trasllada al juliol al delta de l'Ebre

Gemma Nierga, Laura Rosel i Pep Plaza, entre d'altres, acompanyaran el xef Marc Ribas, presentador del programa

image002

image002

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El programa 'Cuines', de TV-3, es trasllada durant el mes de juliol al delta de l’Ebre per cuinar amb productes autòctons de la zona com ara l’anguila, els musclos, les ostres, l’arròs i el crestó. El xef Marc Ribas, presentador del programa, se situarà en una batea i una barraca tradicional del Delta per preparar receptes que combinaran la senzillesa i la qualitat dels productes. 

Enric Hercé, xef del restaurant Rosa dels Vents del Sallés hotel & Spa Cala del Pi de Platja d’Aro; Iolanda Bustos, xef del restaurant La Calèndula, i Ladis Alcalà, xef del restaurant Mas de Prades de Deltebre i guanyador del programa 'Joc de cartes', acompanyaran Ribas durant l’estiu. 

En aquests programes, Ribas explicarà amb detall com es cultiven els musclos i les ostres en una batea, acompanyarà un mariscador a trobar tallarines i navalles, i visitarà les salines del Delta, d’on s’obté la flor de sal, una de les sals més gurmets. 

Convidats especials

Notícies relacionades

Marc Ribas també acollirà convidats que no són del món de la gastronomia. Gemma Nierga, que està preparant una sèrie documental per a la tardor a TV-3, prepararà salmó fumat amb mongetes. Elisabet Cortiles, presentadora del programa 'Origen Catalunya', espai que busca les millors exportacions de productes catalans en altres països, farà suflé de xocolata. Laura Rosel, presentadora de 'Preguntes freqüents', refrescarà l’ambient amb una crema freda de cogombre. Finalment, Pep Plaza, l’home de les mil imitacions, posarà el seu toc d’humor mentre elabora un tataki de síndria. 

Així mateix, el programa s’acompanyarà de grans músics i música en directe. Mostraran el seu talent la cantautora Núria Graham; la cantant emergent que triomfa a les xarxes, Suu; l’aposta en solitari del bateria d’Els Pets, Joan Reig, i el cantant de Very Pomelo, Xarim Aresté. Al costat de Marc, els artistes cuinaran plats com ara l’amanida de col, l’amanida russa i refrescants gelats de fruita. 

Temes:

TV-3