LA PROPOSTA ANIRÀ AL SENAT

El Congrés aprova el concurs públic per renovar el Consell de RTVE

Ha aconseguit els vots del PP i Ciutadans i les protestes del PSOE i Units Podem, que s'han negat a participar en la votació

40216746 59

40216746 59

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Mesa del Congrés ha aprovat aquest dimarts les bases del concurs públic que permetrà renovar el Consell de RTVE, però ho ha fet amb els vots del PP i Ciutadans i amb les protestes del PSOE i Units Podem, que s’han negat a participar en la votació.

El que s’ha aprovat són les bases del concurs públic que van corregir els lletrats després de les deficiències legals que presentava l’esborrany que al seu dia havien pactat tots els grups parlamentaris tret del PP.

La polèmica es va suscitar per la composició del Comitè d’Experts encarregat de seleccionar els candidats, que els lletrats van fixar en 12 membres a repartir en funció del pes dels grups en la Comissió Mixta (Congrés-Senat) de control de RTVE, la qual cosa atorga capacitat de veto a PP i Ciutadans, que sumarien majoria absoluta.

Trencar amb la majoria del PP

El PSOE i Units Podem van proposar que en el repartiment del Comitè es donés cabuda a més grups de les cambres per trencar la majoria absoluta de PP i Ciutadans, però aquests s’hi han negat al·legant que es trenca la proporcionalitat i només han accedit a elevar el comitè a 13 components per donar cabuda a una altra minoria, però mantenint la seva capacitat de veto sobre els aspirants.

Notícies relacionades

Al no haver estat atesa la seva petició, el PSOE i Units Podem s’han negat a participar en la votació. "Comencem malament", s’ha queixat Gloria Elizo, vicepresidenta quarta del Congrés i diputada de Podem.

La proposta serà debatuda i votada a la Mesa del Senat, en què el PP té majoria absoluta, i després es podrà posar el marxa el concurs. Això sí, des de Podem ja anuncien que estudiaran la possibilitat de recórrer.

Temes:

TVE