ALS ASSAJOS

L'eurovisiu txec es recupera de la seva lesió cervical

El cantant Mikolas Josef ha decidit introduir canvis en la seva coreografia per evitar més accidents durant el festival

eurovision

eurovision

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

A només cinc dies de la primera semifinal d'Eurovisió 2018, que se celebra el 8 de maig a Lisboa, el representant de la República TxecaMikolas Josef, ha decidit canviar la seva coreografia. Josef va caure el passat 29 d'abril durant un assaig mentre intentava fer una atrevida acrobàcia que formava part del seu espectacle, i que ara ha decidit eliminar de la presentació. La delegació del país ha informat de la recuperació de l'artista, que avui, 3 de maig, ja torna a l'escenari del'Altice Arena  lisboeta.

Els canvis en la coreografia pretenen que Josef no torni a tenir un accident com el de fa uns dies, i també que les acrobàcies no deixin ensegon pla els ritmes profunds i enganxosos de ‘Lie to me '. L'incident va ser molt aparatós (el cantant va caure quan intentava fer un salt mortal), però en tot moment els representants de l'artista van deixar clar que no calia «pensar en un pla B». 

 

 

Totes les alarmes van saltar quan el cantant va pujar una foto al seu Instagram , en la qual se'l veia al'hospital, en una llitera i amb un collar ortopèdic. En el text de la imatge afirmava que no podia «nicaminar, i que la seva situació haviaempitjorat després de diverses hores». Tot i així, Josef no va defallir: «Actuaré , no importa el que passi», advertia. 

«Positivitat i no por»

Notícies relacionades

La delegació de la República Txeca ha assegurat que, després de sotmetre's a diverses proves mèdiques, l'artista està bé del'esquena  i que podrà actuar al certamen musical. Tot i que s'han fet canvis substancials en la coreografia, com ara l'eliminació del salt mortal, durant els assajos i l'actuació haurà de prendre analgèsics per calmar el dolor. 

Josef ha pujat aquest dijous una foto al seu Instagram on se'l pot veure dret i recuperat, i ha adjuntat un missatge optimista: «Vaig venir aquí portant això [la seva lesió] a la meva motxilla. Has de repartir la positivitat i no la por. Vaig treballar molt durament per arribar en aquest punt i no deixaré que això ho arruïni. Actuaré i tot i que hi haurà petits canvis en la meva actuació, estem treballant per tenir la millor experiència possible a l'escenari. De vegades s'h de caure per avançar. Gràcies alsfans  pel seu suport tan increïble en aquests moments que ho necessitem tant. No puc expressar amb paraules el que significa per a mi. Nom'aturaré. Ens veiem a l'Arena demà, perquè assajaré i també parlaré amb la premsa».