POLÈMICA EUROVISIVA

Alfred li regala a Amaia 'Espanya de merda'

La parella d'Eurovisió torna a ser el centre de la polèmica la Diada de Sant Jordi

Vídeo d’Alfred penjat al seu compte d’Instagram amb Amaia, que deixa entreveure que el llibre que li han regalat és ’Espanya de merda’, d’Albert Pla. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Com era d'esperar, la Diada de Sant Jordi ha sigut l'escenari d'alguna cosa més que una festat en què es regalen roses i llibres: el 155, el groc i l'independentisme han estat presents en la jornada, tot i que aquest cop ha esclatat per on menys s'esperava: la mediàtica parella amb la qual Espanya es presenta a Eurovisió. Amb més o menys intenció, Alfred, català i sempre sota sospita de ser un independentista camuflat, segons insinuen alguns mitjans de comunicació, li ha regalat a la seva companya i parella, AmaiaAmaia, una rosa (vermella, això sí) i un llibre escrit pel controvertit cantautor (català), Albert PlaAlbert Pla que porta per títol: Espanya de merda.Espanya de merda

La polèmica ha saltat a les xarxes (naturalment) arran d'un vídeo que Alfred ha penjat al seu compte d'Instagram. En aquesta gravació es veu en primer pla una somrient Amaia que mostra un rosa vermella i, també, el llibre que li ha regalat ell.

Encara que no l'ensenya directament, pel llom es pot comprovar que és Espanya de merda, obra d'Albert Pla publicada per Rocalibros el 2015 en castellà (posteriorment editada en català per Amsterdam) i que l'editorial qualificava com "una novel·la on the road hilarant, onírica i canalla per les terres d'Espanya".

I al cap de poc de publicar el vídeo a Instagram, gravat en un taxi a Barcelona (la parella està a la ciutat en plens assajos d'Eurovisió), s'ha declarat l'incendi. Primer a les xarxes i, poc després, als mitjans de comunicació. Encara que hi ha moltes critiques contra Alfred (posant en dubte que sigui la persona indicada per representar Espanya a Eurovisió), val la pena recordar que, ja durant la seva etapa a l'Academia de Operación Triounfo, el jove cantant ja va deixar clar en diverses ocasions que és un fan declarat d'Albert Pla.

Notícies relacionades

Tal com assenyalava EL PERIÓDICO en un entrevista amb l'autor, després de sortir publicat el llibre, Espanya de merda és "un relat en què plasma la seva àcida noció del país a partir de la gira d'un músic uruguaià fictici anomenat Raúl Gadea. No se salva gairebé ningú en aquesta novel·la hiperrealista i llenguda, que veu la llum en castellà i català (traducció de Martí Sales, nebot del poeta Pepe Sales, a qui Pla va cantar fa una dècada a ‘Cançons d’amor i droga’)".