'First dates' compleix dos anys

L'espai ho celebra durant una setmana amb una programació especial, en què hi haurà cites amb ulls embenats i sorpreses per a Carlos Sobera i Yulia

Vídeo promocional del segon aniversari del programa de Cuatro ’First dates’.  / periodico

3
Es llegeix en minuts
JUAN FERNÁNDEZ

El 17 d’abril del 2016 va arribar a la graella de Cuatro un programa que proposava donar una volta als formats de telerealitat: res de tancades de famosos en paratges exòtics ni reunions de friquis en reunions costumistes; aquesta vegada es tractava d’espiar la primera cita amorosa de dos desconeguts a la recerca de parella. First dates va trigar poc a aconseguir la simpatia d’un sector fix de l’audiència i des d’aleshores s’ha mantingut com un dels valors segurs del canal de Mediaset. Aquesta setmana, l’espai presentat per Carlos Sobera celebra el seu segon aniversari amb una programació «plena de sorpreses i cites especials», segons avança la cadena.

El mateix presentador serà el protagonista d’una d’aquestes sorpreses: dimecres tindrà davant les càmeres una trobada amb una persona la identitat de la qual es manté en secret però que, segons asseguren a Mediaset, «el deixarà sense paraules». L’endemà serà Yulia, una de les cambreres, qui tornarà a posar-se a tir de Cupido amb una nova cita que l’ajudi a oblidar els seus frustrats intents passats. La identitat del seu partenaire tampoc ha transcendit.

Abans, aquesta nit, l’excèntrica Platania, que ha visitat diverses vegades el restaurant de l’amor a la recerca de parella, s’encarregarà de cantar-los l’aniversari feliç als 104 tècnics, càmeres, guionistes, realitzadors i ajudants de l’equip del programa, encara que ho farà a ritme de discoteca, ja que ara exerceix de discjòquei. Demà, l’espai de les cites a cegues farà honor a aquest títol i convidarà els comensals a asseure’s a sopar, i flirtejar, amb els ulls embenats.

Dues dades per presumir-ne

Després de creuar les mirades de 6.000 candidats a l’idil·li, a First dates presumeixen de dues dades. Una té a veure amb la seva eficàcia com a agència de contactes i es tradueix en les 10 peticions de mà, tres nadons i un casament a què han donat lloc aquests dos anys de confidències televisades. Els malaguenys Cristina i Cristian van passar pel restaurant de Cupido el juny del 2016, al cap de poc es van casar i l’any següent va néixer el seu fill Romeo. Mesos abans va arribar al món Deana, filla de Judith i Álex, que també es van conèixer envoltats per les 36 càmeres que registren amb discreció les converses dels aspirants mentre sopen i perden el temps. L’últim nadó de First dates es diu Zeus. El seu pare, Juan José, va conèixer la seva mare, Alicia, en un xat del programa i van visitar el local de Sobera amb ella sortint de comptes. 

«Tenim un equip d’especialistes en amor amb un alt resultat d’èxit. Ara sabem més de gustos, compatibilitats, primeres impressions i parelles perfectes. Però el més important que hem après és que a l’hora de buscar l’amor, tots som iguals», analitza Yolanda Martín Campayo, la directora.

Notícies relacionades

L’altra xifra que omple d’orgull –i tranquil·litat– els responsables del programa la formen els 1.426.000 espectadors que cap nit es resisteixen a la temptació de veure, i sobretot sentir, com lliguen dos desconeguts. Inassequible a les modes, First dates va atrapar fa temps una legió de seguidors –el programa arriba a un 8,1% de share a tot Espanya i a Catalunya,  al 8,7%‑– el volum de la qual ha variat poc amb el transcurs dels mesos.

A aquest impacte s’hi afegeix la repercussió que tenen els resums dels millors moments del programa, dels quals es parla diàriament a les xarxes socials. En aquests dos anys, pel restaurant han desfilat tots els arquetips humans i les tribus socials haguts i imaginables, un factor que també ha influït en el seu èxit. «Mostrem la realitat que hi ha en la nostra societat», entén la directora.