Tu i jo som tres

Versace, el seu assassí i Penélope

Tu i jo som tres. Per Ferran Monegal. / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Amb gran habilitat, A-3 TV ha estrenat la sèrie El asesinato de Gianni Versace fent un gran èmfasi en Penélope Cruz –que interpreta la seva germana Donatella– i en Ricky Martin, que fa el paper de l’amant, del company de Versace; i ha deixat en les seves promocions, en molt segon terme, gairebé esvaït, el sàdic assassí Andrew Cunanan, que l’interpreta un actor poc conegut a Espanya, Darren Criss. ¡Ah! Ha sigut una estratègia que els ha funcionat bé. Han aconseguit un estimable share, una quota de pantalla del 15,6%.

Aquesta sèrie, de nou capítols que aquí s’aniran emetent de tres en tres, en realitat forma part del projecte American Crime Story, dedicat als criminals més horrorosos de la història recent, i que ja fa un any enrere van començar amb el cas O. J. Simpson, famós jugador de futbol americà i posteriorment actor, que va ser acusat de matar la seva exdona Nicole Brown i el seu amic, el cambrer  Ronald Goldman. És a dir, que aquesta sèrie que emet ara A-3 TV, més que un biopic de Gianni Versace, és en realitat la radiografia d’una ment sàdica i criminal, la del seu assassí Andrew Cunanan, un carnisser en sèrie dels ambients gais de Miami i Chicago, a més de la recreació dels treballs policials per detenir-lo.

Notícies relacionades

Tot i ser, doncs, una sèrie sobre el psicòpata assassí, la poderosa rellevància de Penélope Cruz i de Ricky Martin –juntament amb l’excel·lent rol d’Edgar Ramírez, en la seva encarnació del modista assassinat– transformen l’exercici en una galeria, una exposició de protagonistes de fama. La interpretació de Ricky Martin, en el rol de l’amant viudo Antonio D’Amico, per ara és la més feble. Sense nervi interpretatiu. Amb convicció molt limitada. Penélope, en el seu paper de Donatella, transmet una energia molt notable. Rabiosa contra l’amant del seu germà, al qui acusa d’haver transformat casa seva en un niu de xaperos que a la nit hi recalen contractats, esclata i exclama davant l’equip d’advocats que han d’organitzar l’herència i que proposen la venda de l’imperi: «El meu germà va construir tot això del no-res. Gianni Versace és tot això. Segueix viu. No permetré que ningú el mati una altra vegada».

No sé per què, la Donatella autèntica ha renegat d’aquesta sèrie, desqualificant-la. La interpretació que en fa Penélope és la d’una convincent germana coratge.