TU I JO SOM TRES

Foto de Puigdemont cremada a TV-3

Toni Soler crema el retrat de Puigdemont a ’Està passant’ (TV3)

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Està Passant (TV-3), l'admirat Toni Soler ha cremat la foto de Puigdemont. ¡Ahh! Dit així podria considerar-se un fet increïble. En realitat, va ser un rampell d'alegria que li va sobrevenir a Toni mentre estava comentant la recent sentència del Tribunal d'Estrasburg dictaminant que no és delicte cremar la foto del Rei. I en la seva excitació, Soler ha simulat una badada -rialles- i la foto de Puigdemont ha començat a cremar per culpa d'unes brases que tenia al damunt de la taula. O sigui que ha sigut una crema accidental, però en realitat tot formava part d'un bucle d'ironia i d'humor. Home, el tema és sucós. Encara que tot era una broma, a mi em sembla que amb la incineració de la foto de Puigdemont accidental, aquest programa, que es va posar en marxa fa uns mesos, ràpidament, per jugar el paper de trinxera del procés, s'està replantejant els seus humorístics trets i comença a repartir les seves perdigonades molt més equitativament. Per exemple, quan també li van clavar una allisada d'antologia a Eduard Pujol, aquella apassionant criatura que abans era periodista i que ara s'ha transmutat en gran fidel servant del pinyol de Waterloo. La seva ultima al·locució, com a portaveu de l'aplec de dimecres a Brussel·les, ha sigut en efecte d'un surrealisme prodigiós. I a Està passant ressaltaven, amb enorme conya, aquell embolic que es va fer, tan estrambòtic, parlant que hi haurà Govern (autonòmic) i que hi haurà República (a Waterloo). ¡Ahh! Davant d'aquest fenomenal trencaclosques, a Està passant es tiraven de riure per terra.

Notícies relacionades

¡Ahh! Mai he dubtat de la intel·ligència ni de l'olfacte de Toni Soler. Em fa la sensació, pel que veig i exposo, que en vista de l'estrafolària situació entre el món gasós de Brussel·les, l'amalgama pintoresca de JxCat, el desorientat PDECat, i la cabrejada ERC, a la vista de tanta extravagància i nebulosa, els deia, crec que a TV-3 també ha començat una mena de dissensió en les seves estrelletes de trinxera.

Un exemple: just abans de la humorística crema de la foto de Puigdemont, i de la conya sobre el portaveu del pinyol de Waterloo, a Tot es mou Pilar Rahola predicava, aïrada i apocalíptica: «Si s'obliga Puigdemont a tornar l'acta de diputat ¡serà una ignomínia!». ¡Ahh! Estava tan disgustada i encesa, que fins i tot semblava que treia foc pels queixals.