CITA MULTITUDINÀRIA

Alfred, de 'triunfito' a estrella

Unes 3.000 persones assisteixen al centre comercial de les Glòries a la primera firma de discos del jove artista en solitari

L’Alfred d’OT firma en solitari a Barcelona. / JOAN PUIG

3
Es llegeix en minuts
Olga Lerín
Olga Lerín

Periodista

ver +

Es va apuntar el mes de desembre passat quan Nerea, Cepeda, Raoul i Alfred desfermar el deliri al centre comercial de les Glòries de Barcelona en la primera firma de discos com a concursants d''Operación Triunfo'. Aquest divendres la història s'ha repetit, però el protagonista únic i absolut ha sigut Alfred, el quart finalista del 'talent' de TVE, probablement l'artista més carismàtic i complet d'aqueta edició (amb permís de 'Amaia de España', la seva parella i flamant guanyadora de l'espai de TVE, que a la mateixa hora vivia el seu bany de masses a Pamplona).

Al voltant de 3.000 persones (adolescents amb pares, públic adult en general) han anat a la cita amb el seu ídol, que des d'aquest divendres té al mercat 'Alfred García -OT 2017. Sus canciones', un recopilatori publicat per Universal amb els 18 temes que va interpretar en el programa, i en què no podia faltar 'Tu canción', que defensarà a Eurovisió el 12 de maig vienent, amb Amaia.el 12 de maig vienent,

Alfred, a l'arribar al centre comercial / JOAN PUIG

Alfred ha arribat poc després de les cinc de la tarda a la botiga FNAC amb els acords d'una de les melodies que més està sonant aquests dies en plataformes d'internet i ràdios, 'Que nos sigan las luces', corejada pels fans, a qui el jove català ha acompanyat des d'una tarima. Sense guitarra i amb el millor dels somriures, el cantant s'ha posat mans a l'obra des del primer minut. "Estic sentint molt de caliu i amor de tota la gent que és aquí -és l'únic que Alfred ha pogut explicar entre la multitud-; les llums m'estan seguint i tinc moltes ganes de fer disc, gira i ¡tot!".

Admiradora als 67 anys

La Natividad s'ha emportat l'honor de ser la primera a aconseguir l'anhelat autògraf. Molts haurien esperat trobar-se una adolescent esbojarrada, però la Natividad té 67 anys. Això no ha sigut cap obstacle perquè des de les 5.30 hores de la matinada hagi esperat estoicament l'anhelat moment. Ha comptat amb la complicitat d'una amiga, que a les dotze de la nit ja es va plantar al centre comercial. "Aquesta obra d'art ambulant és una meravella", comenta sobre l'artista. "A mi m'encanta el jazz i quan va interpretar 'Georgia' en el programa em va traslladar a la meva joventut -afegeix-. El meu marit Josep, ja difunt, era meravellós, no creia en les fronteres i li agradava viatjar, el jazz i la música alternativa: l'Alfred s'assembla a ell".

Amb algunes altres fans, la Natividad, una artista en això d'organitzar la cua, ha fet arribar a Alfred una guitarra elèctrica i un amplificador amb motiu del seu pròxim aniversari, el 14 de març. A més, també li han enviat un taló amb 1.016 euros (serà el títol del seu pròxim disc), que el cantant destinarà a l'oenagé Proactiva Open Arms en el seu afany pel compromís amb les causes socials.

Alfred, amb una jove admiradora. / JOAN PUIG

Notícies relacionades

Després d'un llarguíssim viatge en autocar -dels que deixen el cos baldat-, dues dones adultes, que demanen preservar l'anonimat i l'origen com si la seva aventura fos una entremaliadura, han fet una abraçada al seu ídol. "Que consti que no som fans d''OT' i només hem vingut a veure'l a ell, perquè l'adorem; ens agrada el que transmet, i això que han carregat molt contra ell... Aquest noi és com les arrels, que se't fiquen per dins", diuen alhora.

L'Alfredo i la María Jesús, els pares de l'Alfred, des de la rereguarda i molt populars després de visitar l'Academia, contemplen l'estampa des de la rereguarda. Impossible passar desapercebuts. "A l'Alfred li encanta això; ho fa tot per la música i està molt agraït pel suport dels fans", explica ell emocionat, que des del primer dia immortalitza aquests moments amb una càmera de vídeo.... I els que encara han d'arribar, com la cita d'Eurovisió. Aquesta nit, com a guinda a la tarda, RTVE estrenarà el videoclip oficial de 'Tu canción'. videoclip oficial  Les llums que comentava Alfred esperen la popular parella, al maig, a Lisboa.