NOVA SÈRIE

Berto Romero torna a anar de part

La plataforma de pagament Movistar+ estrena la comèdia de sis episodis 'Mira lo que has hecho', creada per l'humorista, que té com a parella protagonista Eva Ugarte

Berto Romero, Eva Ugarte i Carlos Therón presenten la sèrie ’Mira lo que has hecho’ / RICARD FADRIQUE

3
Es llegeix en minuts
Olga Lerín
Olga Lerín

Periodista

ver +

Berto Romero ha passat novament per la sala de parts. Malgrat que és pare del Tomás, el Lucas i la Paula, l’humorista debuta en aquesta nova tasca a Mira lo que has hecho, la nova comèdia que avui estrena Movistar+ i que els seus abonats podran seguir en emissió completa. Creada, escrita i protagonitzada per ell mateix, en la targeta de presentació de la plataforma de pagament s’especifica que la sèrie explica la paternitat «des del punt de vista d’una parella». I Mira lo que has hecho s’aplica en això, però va més enllà per convertir-se en un retrat de la societat actual.

Berto cedeix part del protagonisme a Eva Ugarte, que interpreta Sandra, la seva parella i mare de la criatura (Lucas). «La temporada és d’ella», assegura l’humorista, encara que el punt de partida de la trama són «experiències pròpies o prestades». «No volia parlar de les vivències d’un còmic d’èxit que es diu Berto, perquè això ja ho hem vist en altres sèries, sinó que m’interessava explicar la història del personatge principal, que és la parella Berto-Sandra –afegeix–; hi ha una certa reivindicació de l’amor sòlid en parella».

Berto Romero i Eva Ugarte. / RICARD FADRIQUE

«Volíem que la sèrie fos molt naturalista i construir una família que acabés sent molt similar a les reals», insisteix Berto. En aquest dilema de donar la benvinguda a un fill, ¿què hi ha de més real que les nits d’insomni, l’elecció d’una guarderia o un cangur, els grups de Whatsapp amb els pares d’altres criatures o com afrontar el sexe conjugal els mesos següents al part? Aquestes i altres qüestions apareixen al llarg dels sis capítols, que tenen una durada de 25 minuts.

Ús de mòbils

En l’afany de mostrar «veritat», Mira lo que has hecho obre el seu ventall a altres aspectes del moment present, com l’ús (i abús) dels mòbils, la invasió de la privacitat i l’auge dels youtubers. «La sèrie és definitòria del moment actual, d’aquella sensació de paranoia contínua, en què tothom jutja, l’un intenta corregir l’altre, et pressionen...», prossegueix Berto. Impagables, i sense ànim de fer espòilers, són les petites introduccions i epílegs que apareixen en cada entrega i que sorprendran el teleespectador. Com també sorprèn el grau d’exposició del mateix Berto. «M’he despullat molt amb el que és més propi, com és la història del pare, les pors i els desitjos», aclareix.   .   

Eva Ugarte i Berto Romero, en una imatge de la sèrie. / MOVISTAR+

Ugarte creu que el seu paper de mare, que no amaga que fa ulleres després de passar la nit desperta i qui li assalten els dubtes davant de qualsevol nou pas en la vida, és «tot un luxe». «Sandra és una dona amb caràcter, exigent, que cau bé –explica–; la seva professió d’anestesista és una metàfora a l’hora de construir el personatge, perquè desactiva la bomba sistemàticament». En termes d’apoderament femení, l’actriu reconeix que l’equilibri entre l’home i la dona en aquesta comèdia «és exemplar», perquè «hi ha compenetració i connectes amb la parella». 

Notícies relacionades

Carlos Therón, director de Mira lo que has hecho, llança una advertència: «No estem davant d’una col·lecció de gags, perquè tot té el seu pes narratiu; partint de la realitat des del punt de vista de la comèdia, hem arribat a llocs molt llunyans». Habituat a la televisió generalista (Los hombres de Paco, Chiringuito de Pepe), en la qual la batalla per l’audiència està a l’ordre del dia, assegura que aquesta és la primera ficció de la seva factura en què des del començament sap «com s’acaba». 

En la història, sense ser coral, intervenen gairebé 80 actors. En destaquen alguns personatges secundaris, interpretats per Chete Lera, Mariano Venancio i Carmen Esteban, entre altres. Després d’assistir a aquest part televisiu, segur que la visita al pediatre ens la mirarem amb uns altres ulls.