la indústria càrnia

Tejerina compra la versió d'El Pozo sobre el tracte als porcs després de la denúncia de 'Salvados'

La ministra d'Agricultura, que reconeix que no va veure el programa, diu que el reportatge "no fa justícia al sector"

zentauroepp41911387 cerdos salvados granjas180204231819

zentauroepp41911387 cerdos salvados granjas180204231819
Tejerina compra la versió d'El Pozo sobre el tracte als porcs després de la denúncia de 'Salvados'

/

1
Es llegeix en minuts

Diumenge passat el programa Salvados va mostrar unes imatges impactants en què es veien porcs amb malformacions en una granja de la regió de Múrcia. Jordi Évole va anar a aquell lloc amb membres de l'oenagé Igualtat Animal per denunciar les condicions en què viuen aquests animals. Aquesta granja subministra la seva carn a Cefusa, empresa que pertany a El Pozo. Aquest dimarts la ministra d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient ha sortit al pas de la polèmica que ha generat el reportatge de Salvados sobre la indústria càrnia. 

Notícies relacionades

La ministra ha reconegut que no va veure el reportatge, però ha afirmat que "no fa justícia al sector" perquè va presentar com una explotació porcina un centre de segregació d'animals malalts. D'aquesta manera, la ministra compra la versió que va donar El Pozo sobre la granja tot i que no va veure el programa de Salvados, tal com ha denunciat Évole a Twitter. "La ministra de tots: fa seva la versió d'El Pozo. No exigeix investigar el que vam ensenyar. I tot, sense veure el programa. ¿Per a qui treballa?", ha escrit el periodista a la xarxa social. 

Garanties de benestar animal

"Als controls del sector a Espanya, s'hi sumen tots els controls de la Unió Europea, amb les màximes garanties de benestar animal", ha assegurat García Tejerina, que ha insistit que el sector carni espanyol és "tremendament professional, en qualitat i en traçabilitat". En concret, en declaracions a Los Desayunos de TVE, la ministra d'Agricultura ha assenyalat que les explotacions de porcí espanyoles són "líders a nivell mundial", i ha afegit que es tracta d'"un sector punter" que compleix amb tots els estàndards europeus.