CRUELTAT ANIMAL

'Salvados' destapa una granja de porcs dels horrors

El programa de Jordi Évole denuncia els excessos de la indústria càrnia

zentauroepp41911387 cerdos salvados granjas180204231819

zentauroepp41911387 cerdos salvados granjas180204231819

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

"Semblen monstres". Així reacciona Jordi Évole durant la visita furtiva a una granja de la regió de Múrcia on s'amunteguen desenes de porcs en un estat deplorable: animals plens d'úlceres i malformacions, moribunds, agonitzants, menjant-se els uns als altres... Alguns apareixen morts en contenidors perquè no han arribat vius a l'escorxador. Dantesc.

És una visita que 'Salvados' realitza en col·laboració de l'oenagé Igualtat Animal per denunciar les pràctiques lamentables en aquesta granja que subministra la seva carn a Cefusa, empresa pertanyent a El Pozo. La firma càrnia ha divulgat un comunicat a Twitter en què afirma taxativament: "És impossible que animals com els mostrats a 'Salvados' entrin a la nostra cadena producció".

Notícies relacionades

Évole ja havia avisat abans de l'emissió del programa, titulat 'Stranger pigs': "Hem hagut d'assaltar una granja perquè cap ens volia obrir les portes". El seu propòsit, tal com va avançar aquest diari, ha sigut fer un programa sobre la indústria càrnia.

Dos porcs moribunds, a la granja murciana visitada per 'Salvados'. / LA SEXTA

Després de visitar la granja murciana, Évole s'entrevista amb Francisco José González Zapater, director general de Ramaderia de la Regió de Múrcia, que ha rebutjat tenir cap responsabilitat a pesar que el seu departament fa inspeccions i ha intentat tranquil·litzar els consumidors al·legant que tota la carn que arriba a les botigues ha passat els controls que marca la normativa europea.