FINAL DE L'EDICIÓ 2017

'OT' viurà aquest dilluns la seva "gran nit"

Un dels cinc finalistes, Amaia, Alfred, Aitana, Ana Guerra o Miriam, obtindrà la nit de dilluns, dia 5, el triomf en el concurs de TVE

La revolució OT arriba al final. ¿Qui guanyarà? / Míriam Lázaro / QUALITy MEDIA

3
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els cinc finalistes d''OT' / JOSEP ECHABURU

Després del parèntesi que va suposar la gala dedicada a triar un representant (o dos) de RTVE a Eurovisió entre els cinc finalistes d’OT, el concurs musical celebra la gran final aquesta nit (TVE-1, 22.30 i en alguns cines Yelmo), de la qual sortirà el guanyador o guanyadora d’aquesta edició 2017; també hi actuaran Raphael, David Bisbal i Pablo Alborán, a més dels 11 exconcursants.

    

Amaia, Alfred, Aitana, Ana Guerra o Miriam (només un aquesta vegada) podran aconseguir el seu objectiu (i els 100.00 euros de premi) si el públic, mitjançant els seus vots a través de l’aplicació, els SMS i les trucades, així ho decideixen. Per això, tot i que les legions de fans segur que ja ho tenen tot més que clar, els concursants faran una nova demostració del seu talent interpretant una cançó que hauran triat ells. Així, Amaia cantarà Miedo, de M-Clan; Alfred, Don’t stop the music, de Jamie Cullum; Aitana, Chandelier, de Sia; Ana Guerra, Volver, de Carlos Gardel, i Miriam, Invisible, de Malú.

    

Després de l’actuació, es tancaran les votacions, d’on sortiran els tres primers classificats. Roberto Leal, el presentador, dirà qui són el cinquè i el quart. Els tres restants, per lluitar per la primera plaça, interpretaran les cançons que ja van oferir a la gala zero, de manera que es podrà apreciar millor la seva evolució després dels tres mesos i mig que s’han estat formant a l’Acadèmia.

    

Llavors, Amaia va interpretar Starman, de David Bowie; Aitana, Bang bang, de Jessie J, Ariana Grande i Nicki Minaj; Alfred, Georgia on my mind, de Ray Charles; Miriam, No te pude retener, de Vanesa Martín, i Ana Guerra, Como te atreves, de Morat.

    

Al llarg de les 14 gales, i malgrat el prejudici que tenen alguns intèrprets envers aquest tipus de concursos musicals televisats, han sigut molts els cantants que hi ha passat com a convidats. I en aquesta gala final el colofó el posaran Raphael, que té al jurat del concurs el seu fill Manuel Martos i que cantarà juntament amb els nois el tema grupal d’inici del programa Mi gran noche; David Bisbal, que va quedar segon a la mítica primera edició del concurs, ja fa 17 anys, i el cantautor Pablo Alborán, que amb els seus missatges a Twitter ha anat recolzant els nois al llarg del programa.

    

També hi haurà, encara que només per donar la seva opinió, ja  que no podran votar, els tres membres fixos del jurat: Mónica Naranjo, Manuel Martos i Joe-Pérez Orive. El quart, que sempre ha anat variant, aquesta vegada serà Rosa López, la primera guanyadora d’OT, el del 2001, que ja va participar a la gala zero oferint una actuació.

    

No podien faltar a aquesta cita els companys dels nois que ja han sortit de l’Acadèmia: Agoney, Roi, Nerea, Cepeda, Raoul, Mireya, Ricky, Marina, Thalia, Mimi i Juan Antonio, que també actuaran.

    

Precisament, aquest retrobament serà un dels aspectes que desperta més interès entre els fans d’OT, perquè als assajos es podran fer l’abraçada que tenien pendent Aitana i Cepeda, per qui ella va plorar desconsoladament durant setmanes quan va marxar.

DOSI JUSTA DE ‘REALITY’

I és que, al marge de l’interès musical que té veure com els nois treballen mà a mà amb els professors, com cantussegen per les cantonades de l’Acadèmia quan estan alegres o tristos, i com componen fins i tot les seves pròpies melodies, els concursants en si, com a joves la majoria d’entre 18 i vint-i-pocs anys, han despertat passions entre els seus seguidors.

    

I això ho propicia aquesta justa dosi de reality que té OT, que ha nodrit el Canal 24 hores. L’inici d’una parella tan màgica i talentosa com la d’Alfred i Amaia ha embogit els seus fans, que després han vist com aquest amor tan bonic es plasmava en una cançó, Tu canción, que era triada per representar TVE a Eurovisió.

Notícies relacionades

    

Però també les complicitats dins i fora de l’escenari han donat lloc a especulacions sobre si la gran amistat entre Aitana i Cepeda (tots dos amb parella) era alguna cosa més. I això només se sabrà quan s’acabi la tancada. Un moment esperat per tothom però que els exposarà a una realitat (més dura per al bonàs d’Alfred) en què potser no hi haurà el bon rotllo que es respirava a dins. Tot i que, qui ho sap, potser aquests mil·lennistes ens continuaran donant moltes lliçons. H