NOVA POLÈMICA

L'ombra del plagi plana sobre la cançó d'Eurovisió

'Tu canción', la melodia composta per Raúl Gómez per a Alfred i Amaia, d''OT', té una gran semblança amb 'Nuvole bianche', del pianista i compositor Ludovico Einaudi

zentauroepp41842907 ot euro180130000955

zentauroepp41842907 ot euro180130000955

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Semblava que amb el sistema d’elecció del representant de TVE a Eurovisió entre els finalistes d’OT (davant el fiasco de l’Objetivo Eurovisión de l’any passat, del qual va sortir Manel Navarro) tothom estaria content (o almenys resignat). Però la màquina de la polèmica que envolta el festival ja s’ha posat en marxa.

Notícies relacionades

Primer van ser les acusacions d’independentista a Alfred, el membre català del duo que forma amb Amaia, i ara li toca el torn a Tu canción, la melodia composta per Raúl Gómez, sobre la qual plana l’ombra del plagi. Els que els sostenen al·ludeixen a la gran semblança que manté amb Nuvole bianche, de l’italià Ludovico Einaudi. Xavi Martínez, presentador de Lo+40, en feia ahir una comparativa al seu programa i arribava a una conclusió: «Per acusar de plagi ha de ser alguna cosa més. (...) Sí que és veritat que hi ha moltíssimes similituds en l’inici de la tornada, però dura set segons, molt poquet perquè pugui ser plagi.»

Martínez considera això un pas més per desprestigar Alfred per part d’aquells que l’acusen d’independentista i que asseguren que acabarà lluint l’estelada a Eurovisió. «No saben què fer per desautoritzar aquest noi que és un artistàs», va sentenciar el presentador.