Anar al contingut

ESPECIAL 'OT'

'Almaia' portarà a Eurovisió el seu amor amb 'Tu canción'

El públic ha escollit, amb un 43% dels vots, la composició interpretada per Amaia i Alfred, que encapçalava totes les quinieles

Olga Lerín

periodico

'Almaia' portarà a Eurovisió el seu amor amb 'Tu canción'
'Almaia' portarà a Eurovisió el seu amor amb 'Tu canción'
'Almaia' portarà a Eurovisió el seu amor amb 'Tu canción'

/

No hi va haver ni xiulets, ni esbroncades, ni crits de tongo, ni botifarres ni, tampoc, que se sàpiga, de moment, tripijocs en les votacions. I, a més, es van complir tots els pronòstics. Amaia i Alfred, Almaia' per a la seva legió de seguidors, es plantaran el 12 de maig a Lisboa per representar RTVE al Festival d'Eurovisió amb Tu canción.

La senzillesa, la sensibilitat i, sobretot, el carisma, han fet que la seva interpretació aconseguís el 43% dels vots del públic en la gala especial d'aquest dilluns d'OT (TVE-1). Pel camí s'han quedat Arde (31%), a càrrec d'Aitana, i Lo malo (26%), duo d'Aitana i Ana Guerra, que també figuraven en gairebé totes les quinieles i havien arribat a la final després de la primera votació dels eurofansMiriam i Agoney, en canvi, van perdre totes les opcions en aquesta primera volta.

Almaia, sobris i elegants a l'escenari, han executat una balada composta per Raúl Gómez, que s'ha desfet en elogis amb la parelleta d'aquesta edició d'OT. "És el seu somnni i un privilegi que l'hàgiu defensat. El que ha passat aquí ha sigut real i és el que volia", apuntava el jove autor, que també ha compost per a Rosa López i Blas Cantó. 

Agoney i Miriam, durant la seva actuació / VIDEOTAPE

Ells, agraïts amb el seu públic, han interpretat per tercera vegada la melodia, amb ball agafat inclòs i fins i tot s'han fet un petó als llavis. "La primera vegada que vaig llegir la cançó vaig veure que era un retrat de coses que hem viscut ella i jo aquí dins", deia el concursant català al principi de la gala, en referència a la relació que tots dos han teixit entre les quatre parets de l'Acadèmia.

Sorpreses i llàgrimes

L'especial ha comptat amb alguna sorpresa, com l'anunci de noves firmes de discos i de ciutats per a la gira, i, sobretot, l'actuació dels 10 triunfitos que ja han abandonat el concurs. Les mirades també estaven posades en Cepeda i el flirteig (o no) que alguns li han penjat amb Aitana. "¿Ens podem abraçar?", suplicava el gallec, encara que ell i la resta de companys es van haver de conformar a veure'ls i saludar-los a l'altre costat de la icònica passarel·la.

Alfred canta 'Que nos sigan las luces' / RTVE / VIDEOTAPE

Com a detall quedarà la vestimenta que Alfred va lluir a l'entrar al plató. Sensible com es mostra i molt donat a les causes socials, el català duia un vestit reivindicatiu, que simbolitzava un cos femení. "Soc feminista", va proclamar, en referència al seu suport al projecte La dona que porto fora.

Eurovisió, de moment, queda aparcat fins a nova ordre, però OT segueix amb les línies obertes. Alfred, Amaia, Miriam, Aitana i Ana Guerra aspiren a aquest triomf final que proclama el programa, el pròxim 5 de febrer. Però això ja serà una altra història… Potser, també, d'amor.

 

0 Comentaris
cargando