DOCUMENTAL CULER

TV-3 descobreix Joan Gamper

El programa 'Sense ficció' estrena dimarts la producció 'Gamper, l'inventor del Barça'

gamper

gamper

1
Es llegeix en minuts

Amb el títol de Gamper. L’inventor del Barça, el programa de la tele catalana Sense ficció estrena avui (21.55 hores) un documental que narra la vida del fundador del FC Barcelona: el suís Hans Gamper. Aquest treball es planteja com un viatge entre Suïssa i Catalunya en què històries, anècdotes i fotografies intenten donar resposta a diverses preguntes que segueixen en l’aire: ¿quins van ser els orígens de Gamper? ¿Per què el seu destí el va portar a Barcelona, i per què després va haver marxar? ¿En quines circumstàncies va morir?  ¿Quins dels valors del FC Barcelona d’avui tenen origen en Gamper?

Notícies relacionades

LES ARRELS DEL FUNDADOR/ Dirigit pel periodista Jordi Ferrerons i coproduït per TV-3, FC Barcelona, Lavinia Audiovisual, PiontProd i les cadenes suïsses Teleclub i TSR, Gamper. L’inventor del Barça busca donar una mica més de llum a les poc conegudes arrels del seu fundador. El Barça va començar sent un grup d’amics que només volia jugar a futbol i un jove suís de 22 anys el va fer créixer. Era Hans Gamper, un autèntic líder que tiraria endavant aquesta il·lusió. El documental viatja en el temps amb els nets de Gamper: Manuel, Javier i Emma, que obren, per primer cop, els àlbums fotogràfics familiars que el mateix Gamper va fer. L’Emma, que dedica part de la seva vida a redescobrir el seu avi, reflexiona amb els seus cosins sobre els motius pels quals se’ls va amagar fins que van ser adults qui havia sigut el seu avi.

La producció repassar els anys en què el futbol va néixer com a esport reglamentat, com va arribar a Barcelona gràcies a un grup de joves entre els quals hi havia Gamper, i quins problemes sociopolítics es van trobar aleshores. «A més a més, el documental descobrirà per què un suís va abraçar la causa catalanista, i com el seu caràcter va influir en la personalitat del Barça», apunta TV-3.