procés de càsting

TVE-1 cuina 'Masterchef 6' a Barcelona

El concurs gastronòmic bat rècords amb més de 20.000 inscrits a les proves de selecció

mdedios41536431 barcelona  09 1 2018 casting en bcn de  masterchef 6  en el 180109133925

mdedios41536431 barcelona 09 1 2018 casting en bcn de masterchef 6 en el 180109133925 / JOAN CORTADELLAS

2
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquesta nit Masterchef junior escull el guanyador de la seva cinquena edició, però els fogons del veterà programa gastronòmic de TVE no s’apaguen, sinó que segueixen en marxa, perquè la cadena ja està cuinant la que serà la sisena temporada de la versió per a adults del talent show, que ahir va realitzar el seu càsting a Barcelona. Més de 70 aspirants preseleccionats prèviament es van penjar el davantal per intentar aconseguir la cobejada cullera que els doni el pas a la següent fase de proves. 

«Aquí es veu que hi ha nivell», va comentar amb convicció Alberto fent una ullada als tàpers dels que seran els seus rivals al càsting. Unes proves de selecció que ja han passat aquest any per Madrid, València i Sevilla abans de recalar a Barcelona. 

Cuina de les mares

 Un dels jutges era Miguel Arriaga que, mentre passava de taula en taula clavant la forquilla, va corroborar la impressió d’Alberto sobre el bon nivell que hi va haver en tota la prova. «Estic veient molta cuina tradicional, de les nostres mares, amb ganes d’innovar en les tècniques culinàries i en l’emplatat», va assegurar qui en més d’una preselecció ha vist fins i tot plats amb nitrogen líquid.

Dos dels participants en el  càsting de 'Masterchef 6' a Barcelona / J / oan Cortadellas

Aquest any, el concurs culinari ha batut el seu rècord i ha superat les 20.000 inscripcions, segons va afirmar la directora de càsting, Esther González, que va associar aquest augment a l’èxit d’audiència que han tingut recentment Masterchef junior i Masterchef celebrity, malgrat que ja acumulen diverses edicions a l’esquena. «Aquest és un programa que juga amb els somnis, i això es nota. La gent no ve pels diners, sinó que pretén canviar de vida», reflexiona.

Notícies relacionades

Una cosa a la qual estan disposats aspirants com Marina, que deixaria la seva botiga de roba pels fogons, o Olivia, una assistent de màrqueting a qui li resulta «supergratificant» inventar plats i poder «compartir-los» amb la seva gent. I tots ells amb el somni de convertir-se en xef, que programes com aquest han posat de moda i amb una fórmula que pretén repetir la productora Shine Iberia, malgrat que ara amb l’agulla i el fil, en el seu nou projecte televisiu, Maestros de la costura, que arribarà d’aquí poc a TVE-1.

Una final a quatre

Esther, Gonzalo, Lucía i María. Un d’ells agafarà el testimoni de Paula Alós, guanyadora de Masterchef junior 4, i es convertirà aquest dimecres (TVE, 1, 22.05 hores) en el vencedor de la cinquena edició de la versió infantil del talent show culinari.  Un dels seleccionats per al duel final sortirà del primer repte de la nit, que consistirà a reproduir un plat del cuiner Dani García, mentre que el segon serà elegit en la prova exterior, on prepararan un menú dissenyat per Pepe Rodríguez que degustaran els participants de Masterchef celebrity 2. El xef Dabiz Muñoz ajudarà el jurat a triar el guanyador en l’últim duel.