producció polèmica

Ajornat el telefilm sobre el 'Bataclan'

La cadena France 2 suspèn l'estrena de la producció sobre l'atemptat gihadista a la sala de festes parisenca

Ajornat el telefilm sobre el 'Bataclan'

YOAN VALAT

1
Es llegeix en minuts

La cadena pública France 2 ha anunciat aquest dijous, 28 de desembre, que ha "posposat" l'estrena d'un controvertit telefilm sobre el tràgic atemptat terrorista a la sala de festes parisenca 'Bataclan', el 13 de novembre del 2015. Segons ha comunicat la mateixa televisió estatal, el productor d'aquesta 'tv movie' ha de consultar abans amb les associacions de víctimes.

La ficció, titulada 'Ce soir-là' ('Aquell vespre'), explica una història d'amor nascuda la nit de la massacre perpetrada per uns terroristes gihadistes a la sala de concerts de París, i té com a protagonista principal l'actriu Sandrine Bonnaire ('Sense sostre ni llei', 'Pels nostres amors', 'La ceremonia', 'Monsieur Hire'). La filmació a París es va acabar a finals de desembre.

En el comunicat, France 2 precisa que "no s'havia planificat cap data d'emissió" per a aquest telefilm, i "que encara no ha sigut visionat per la direcció de la cadena".

Fa un mes, el company d'una de les persones que va morir en l'atemptat va exigir que s'abandonés el projecte, una petició que ja ha reunit més de 36.000 firmes a la pàgina web de change.org.change.org.

Notícies relacionades

"Aquest projecte ens fa mal, ens colpeix, ens sorprèn... Ens escandalitza que un projecte audiovisual així pugui veure la llum tan aviat després d'aquest acte violent", denuncia el text d'aquesta petició, que demana "abandonar" el telefilm, perquè "és molt dolorós".

En aquell terrible atemptat hi van morir 130 persones i centenars més van resultar ferides en una sèrie d'atacs, tant a París com a Saint-Denis, al nord de la capital francesa.