PLATAFORMA DE PAGAMENT

George Clooney fitxa per Netflix

El prestigiós actor i director prepara una minisèrie sobre el 'cas Watergate', que va costar la presidència dels EUA a Richard Nixon

zentauroepp39526354 actor george clooney attending the lost in space event to ce171218112110

zentauroepp39526354 actor george clooney attending the lost in space event to ce171218112110 / IAN WEST

1
Es llegeix en minuts

George Clooney és l’últim gran fitxatge de les plataformes de televisió per internet. El conegut i prestigiós actor i director prepara una minisèrie per a Netflix sobre l’escàndol Watergate, una trama d’espionatge polític dels anys 70 que finalment va acabar amb la dimissió del llavors president dels Estats Units, Richard Nixon.

Segons va informar el mitjà especialitzat Variety, Clooney figurarà com a productor executiu d’aquesta sèrie limitada de vuit episodis, amb guió que anirà a càrrec de Matt Charman, un dels responsables del guió de la pel·lícula de Steven Spielberg El puente de los espías (2015).

L’escàndol Watergate va començar el 1972 quan cinc persones van ser detingudes acusades de robar documents a la seu del Partit Demòcrata, a Washington. Les revelacions d’un agent de l’FBI, conegut amb el pseudònim de Gola profunda, van conduir Bob Woodward i Carl Bernstein, periodistes del diari The Washington Post, a destapar una xarxa d’espionatge i suborns per assegurar el 1972 la reelecció del republicà Nixon, que després de descobrir-se la trama va renunciar a la presidència del país el 1974.

Quatre estatuetes

L’escàndol Watergate, un dels moments clau de la política dels Estats Units del segle XX, va arribar a la gran pantalla el 1976 amb la pel·lícula Tots els homes del president, del realitzador Alan J. Pakula i amb Dustin Hoffman i Robert Redford com els periodistes-protagonistes. La producció va ser guardonada amb quatre Oscars.

Notícies relacionades

Clooney, de 56 anys, té en el seu haver una brillant carrera a Hollywood. Es va fer molt popular en televisió com a protagonista de l’arxipremiada sèrie Urgencias (1994). Va guanyar l’Oscar a la millor pel·lícula com a productor d’Argo (2012) i l’estatueta al millor actor de repartiment per Syriana (2005). En el seu currículum destaquen també les seves interpretacions a O Brother! (2000), Ocean’s Eleven (2001) i Gravity (2013), mentre que com a realitzador i guionista ha sobresortit en pel·lícules com Bona nit i bona sort (2005).

George Clooney, que també és molt conegut per la seva tasca filantròpica junt amb la seva dona, Amal Clooney, ha presentat aquest any la cinta Suburbicon, en la qual, com a director, compta amb un repertori encapçalat per Matt Damon, Julianne Moore i Oscar Issac.