Al festival MIM Series

'El Ministerio del Tiempo', millor sèrie espanyola de la història, per a la crítica

'Crematorio' i 'Historias para no dormir', plata i bronze entre les 10 sèries destacades per experts en telesèries

1
Es llegeix en minuts
Txerra Cirbián

'El Ministerio del Tiempo', 'Crematorio' i 'Historias para no dormir' són les tres ficcions que encapçalen la llista de 10 millors sèries de tots els temps per a la crítica especialitzada. Aquest top ten s'ha donat a conèixer en el transcurs de la cinquena edició del Festival MiM series, que se celebra aquests dies a Madrid.

El compte a Twitter de la sèrie creada per Javier Olivares ha agraït la distinció amb aquest altre missatget.

La proposta d'elaborar aquesta llista ha sigut ben rebuda per la premsa especialitzada, amb el criteri d'elegir les produccions seriades "més influents, les més perdurables, les que reuneixen més valors artístics", entre altres criteris.

I aquest repàs, des de l'època del blanc i negre, quan únicament operava Televisió Espanyola, fins a l'actualitat, amb canals privats en obert i la irrupció de les noves plataformes de pagament dels nostres dies, s'ha plasmat en les opinions recollides de 50 periodistes de tot Espanya, especialitzats en comunicació sobre televisió, que han sigut convidats a participar-hi i aportar la seva opinió per elegir aquesta llista.

Notícies relacionades

La lectura de la llista s'ha fet aquest divendres al matí a la Cineteca madrilenya. La segona ha sigut Crematorio, i la tercera, les Historias para no dormir de Chicho Ibáñez Serrador. A continuació, CuéntameVerano azulSiete vidasAnillos de oroCurro JiménezFarmacia de guardia i La huella del crimen.

A la llista no hi apareixen, lamentablement, sèries de televisió de cadenes autonòmiques de qualitat, com les catalanes Nit i diaPolseres vermelles i Merlí, per citar només les més actuals.