A les xarxes

La república catalana de Joel Joan i Josep Pedrerol

La declaració d'independència també ha tingut el seu ressò mediàtic en actors, periodistes i altres professionals de la televisió

zentauroepp31017288 gra423  barcelona  11 09 2015   las periodistas karmele marc171027210236

zentauroepp31017288 gra423 barcelona 11 09 2015 las periodistas karmele marc171027210236 / ANDREU DALMAU

2
Es llegeix en minuts
Txerra Cirbián

La declaració d'independència del Parlament de Catalunya, aquest divendres, 27 d'octubre, també ha donat molt de joc a les xarxes, on partidaris, detractors i equidistants han expressat la seva opinió sobre la República catalana en els 140 caràcters de Twitter.

Entre els sobiranistes s'han imposat els visques a la República, com en els casos dels actors Juanjo Puigcorbé ("Visca la República Catalana!!!") i Joel Joan, a qui amb les presses se li ha escapat una P en lloc d'una R en el seu breu "VISCA LA PEPÚBLICA!!!!", així, amb majúscules i admiracions, però acompanyat d'un breu vídeo.

La periodista Karmele Marchante, independentista confessa, va començar amb un "Visca Catalunya lliure" i va acabar amb un "Per fi República Catalana, espero que sigui LAICA I FEMINISTA". Una frase a la qual acompanyaven quatre cors vermells i grocs. La seva amiga Pilar Rahola publicava la imatge d'una senyera acompanyada d'un senzill "Bon dia, República Catalana", igual que Marchante, però aquesta última amb un dibuixet.

Un dels actors més populars, el 'foraster' Quim Masferrer, ànima de Teatre de Guerrilla, va tenir un record per sobiranistes morts, com Muriel Casals, Martí Gasull, Josep Fortuny, Heribert Barrera, Dr. Broggi i Lluís Maria Xirinacs.

En aquest mateix sentit, l'actriu Sílvia Bel també va tenir un record per Muriel Casals amb una imatge de la desapareguda presidenta d'Òmnium Cultural. L'actor Josep Julien incloïa un toc social: "Aprofitem per acollir ara tots els refugiats que vam dir que acolliríem".

A l'altre costat del tauler, el periodista esportiu Josep Pedrerol, escrivia diversos tuits. El primer: "No teniu vergonya", en català i castellà, amb una foto del president i d'Oriol Junqueras. Un segon missatge, amb foto de Messi i Neymar: "Després de la broma de Puigdemont... Messi està més a prop del PSG". I un tercer: "Després de la farsa de Puigdemont i Junqueras ja podem disfrutar del cap de setmana. #SiempreJuntos", amb una foto d'una senyera i una bandera espanyola.

El col·laborador de Tele 5 Kiko Matamoros, home que s'autodefineix com a "Republicà, ateu i madridista" en el seu perfil, i acostuma a defensar posicions socialistes, escrivia a primera hora "La meva felicitació més sincera a aquesta banda d'irresponsables guerracivilistes. Pròxima estació Úlster".

Amb una certa ironia, Toni Garrido deia, després de la declaració d'independència i amb els alcaldes a les escales del Parlament: "Ara mateix, amb varetes a la mà, superambient a Hogwards".

Notícies relacionades

I en posicions intermèdies, encara amb espais per a l'esperança, Dani Mateo escrivia: "El més meravellós seria sumar tot aquest entusiasme independentista a la construcció d'una Espanya millor, menys corrupta, menys desigual i més pròspera".

Finalment, Jordi Évole insistia en el que havia escrit en un article recent per a aquest diari: "Jo estimava tot això. I ho segueixo estimant. Persistirem. Som més els que volem concòrdia. No ho oblidem".