TELEVISIÓ DE PAGAMENT

'Star Trek: Discovery' aterra a Netflix

La plataforma per internet inclou al seu catàleg els vuit primers episodis de la nova sèrie sobre la coneguda franquícia

zentauroepp36752289 icult serie star trek discovery170922180902

zentauroepp36752289 icult serie star trek discovery170922180902

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Barcelona

Un dia després d’haver-se estrenat a CBS All Acces, la nova plataforma de pagament de la veterana cadena nord-americana (ara tothom s’apunta a les noves tecnologies per internet), la principal tele per 'streaming', Netflix, inclou en el seu catàleg des d’avui l’esperada nova entrega de la històrica sèrie 'Star Trek', tota una icona del gènere de la ciència-ficció per televisió i que, després d’uns quants ajornaments i canvis en la direcció de la producció, per fi es llança a l’espai audiovisual amb un títol tan suggerent com poc original: 'Star Trek: Discovery'.      

 

L'actor Jason Isaacs, com a Gabriel Lorca, a la sèrie 'Star Trek: Discovery' / NETFLIX

Aquesta nova etapa televisiva de la franquícia 'Star Trek' és la sisena de la saga: després de l’original del 1966 van arribar 'Star Trek: The Animated Series' (1973-1974), 'Star Trek: The Next Generation' (1987-1994), 'Star Trek: Deep Space Nine' (1993-1999), 'Star Trek: Voyager' (1995-2001) i 'Star Trek: Enterprise' (2001-2005).

La nova proposta, creada per Bryan Fuller ('Star Trek: Voyager', 'Hannibal') i Alex Kurtzman ('La mòmia', 'Xena', 'Alias'...), se situa una dècada abans de la sèrie primigènia i amb el mateix plantejament: els personatges tenen com a missió buscar nous mons i civilitzacions per tot l’univers, a bord de la nau espacial anomenada USS Discovery. I, de la mateixa manera que en produccions anteriors, els malcarats Klingon segueixen sent els dolents de la història, que contínuament estan buscant les pessigolles a la Federació Unida de Planetes i a les seves naus colonitzadores de nous mons. 

Notícies relacionades

Encara que la base de la trama es manté inamovible, hi ha altres detalls, més enllà dels espectaculars efectes digitals, que demostren que els temps estan canviant: la màxima responsable de la nau intergalàctica és una dona i, a més a més, negra: l’actriu Sonequa Martin-Green (Sasha, a la sèrie 'The walking dead') encarna la tinenta comandanta de la 'Discovery'.

EL Pare de Spock

També destaquen en el repartiment Michelle Yeoh ('Tigre i drac'), en el paper de la capitana Han Bo, i James Frain ('Orphan black', 'Gotham', 'True detective', 'True blood') com a Sarek, el pare del ja llegendari doctor Spock (Leonard Nimoy). El repartiment principal es completa amb Anthony Rapp, Jason Isaacs, Doug Jones, Chris Obi, Shazad Latif i Mary Chieffo.