A la Puerta del Sol

La campanya de Netflix a Madrid inspirada en Rajoy: "Sigues fort. Torna 'Narcos"

La sèrie sobre el narcotràfic utilitza el missatge del president a Bárcenas per promocionar-se

zentauroepp39841506 madrid 28 08 2017 sociedad nuevo cartel de netflix en la pue170828133632

zentauroepp39841506 madrid 28 08 2017 sociedad nuevo cartel de netflix en la pue170828133632

1
Es llegeix en minuts

El desembre de l'any passat, el Pablo Escobar de Netflix, interpretat per Wagner Moura, es va plantar en una gran pancarta a la Puerta del Sol de Madrid per desitjar bon Nadal. Concretament, l'enginyós missatge era: "Oh, Nadal blanc". El cartell promocionava la segona temporada de la sèrie sobre el narcotraficant colombià, 'Narcos'. Una vegada caçat Escobar, Netflix fa un punt i a part per centrar-se en el càrtel de Cali en la que ja serà la tercera entrega de la ficció televisiva. I adverteix, des del mateix punt, sota l'històric cartell del Tío Pepe a la cèntrica plaça madrilenya: "Sigues fort. Torna 'Narcos". Un missatge als fans de la sèrie inspirat a l'SMS del president espanyol, Mariano Rajoy, a l'extresorer del Partit Popular Luis Bárcenas, després de publicar-se l'escàndol dels sobresous en el partit. La data del retorn de la sèrie és l'1 de setembre.

La promoció de la segona temporada de 'Narcos', el desembre del 2016 a Madrid / Agustín Catalán

De moment, la polèmica només ha arribat a les xarxes socials. La promoció de l'any passat va portar el president colombià, Juan Manuel Santos, a demanar la retirada del cartell a l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena. Ella s'hi va negar ja que l'assumpte "no és objecte de reglamentació per l'ordenança reguladora de publicitat exterior", argumentava el consistori llavors. 

TORNA 'NARCOS'

Notícies relacionades

Al setembre torna 'Narcos' sense Pablo Escobar però amb cares noves. Entre altres, la sèrie de la plataforma de televisió per internet compta amb les incorporacions dels actors espanyols Javier Cámara i Miguel Ángel Silvestre.   

La tercera temporada de 'Narcos' se centrarà en la lluita de la DEA -hi haurà els agents Peña i Murphy- a frenar el càrtel de Cali. Els caps d'aquesta xarxa de narcotraficants són els germans Gilberto (Damián Alcázar) i Miguel Rodríguez Orejuela (Francisco Denis); Pacho Herrera (interpretat per l'actor hispanoargentí Alberto Ammann), sicari que dirigeix les connexions mexicanes i la distribució internacional, i Chepe Santacruz Londono (Pêpê Rapazote), que dirigeix les connexions amb Nova York de la xarxa de drogues colombiana.