Herpetòleg conscienciat

La xarxa aplaudeix Frank Cuesta per defensar el Dia de l'Orgull Gai

L'aventurer explica en un llarg text el perquè encara és necessària aquesta jornada reivindicativa del col·lectiu LGTBI

frankcuesta

frankcuesta

2
Es llegeix en minuts

Encara que ja han passat un parell de dies des que ho va fer, les xarxes encara aplaudeixen el missatge de suport de Frank Cuesta al Dia de l'Orgull Gai, amb record a un amic mort. Un tuit que poc després va acompanyar d'un llarg text en què aclaria per què encara és necessària una jornada reivindicativa així per al col·lectiu LGTBI.

"Feliz #Orgullo2017 Perquè tots tenim la nostra part interior i molts van lluitar per arribar a avui, Des del cel, disfruta la festa, Pablo", va ser el primer missatge del presentador de 'Wild Frank', aplaudit amb centenars de 'm'agrades' i 368 retuits. Però entre els comentaris i respostes a la seva frase, la majoria favorables, també hi havia algunes crítiques, a les quals el popular herpetòleg va voler respondre.

Aquest és el reivindicatiu tuit enviat per l'aventurer:

El text, començava així: “Avui he fet un 'post' felicitant el #DIADELORGULLO i ha sortit bastanta gent dient que per què tanta història amb aquest dia…i que per què no se celebra el dia hetero o la setmana hetera".

Cuesta seguia: "Entenc que hi ha una falta d'informació. Per a mi, a nivell personal, és una festivitat molt especial, ja que algú a qui jo estimava moltíssim, va lluitar des d'aquella famosa manifestació a Barcelona i cada dia de la seva vida. Simplement perquè no fos tractat ni millor ni pitjor... simplement perquè fos tractat com una persona més, ja que era tan persona com tu i com jo".

Notícies relacionades

I continuava reivindicatiu, explicant la raó de celebrar aquesta jornada: "Encara hi ha països on vas a la presó per ser gai", en canvi, "no conec cap país on siguis pres per ser hetero". Encara hi ha països "on et maten per ser gai; no conec cap país on et matin per ser hetero", afegia Cuesta. "Encara se sent 'maricon' de merda; mai he sentit hetero de merda o mascle de merda. Encara hi ha pares que no accepten un fill gai; mai he vist un pare disgustat perquè el seu fill sigui hetero. En qualsevol país del món et pots casar si ets hetero; només en 24 països si ets gai", argumentava l'aventurer.

Per finalitzar, Cuesta resumia: "S'han aconseguit moltes coses, molta normalització, però el món encara és com és, i per això hem d'estar orgullosos i celebrar que moltíssima gent ha lluitat i segueix lluitant per un món on totes les persones siguin això, PERSONES".