ESPECIAL MUSICAL

DMax recorda Michael Jackson amb 'This is it'

El canal en obert també emetrà pel·lícules documentals sobre Bob Marley i Queen

Vídeo promocional de la pel·lícula ’This it it’, sobre Michael Jackson, que emet el canal DMax.  / periodico

2
Es llegeix en minuts

El 25 de juny del 2009, va morir Michael Jackson, i va deixar orfes milions d’admiradors a tot el món i un buit en la música que  ningú ha sigut capaç d’omplir. I avui, dia en què es compleixen vuit anys de la inesperada desaparició del Rei del Pop, el canal en obert DMax homenatja aquesta llegenda de la música amb This is it (22.00 hores), un treball de Kenny Ortega (director de la saga High School Musical, de Disney Channel) que documenta des de dins els preparatius de la que havia de ser la gran gira de comiat dels escenaris de Michael Jackson i que no va arribar a estrenar.

La seva música no desapareixerà mai. Aquest és el principal missatge que es pot extreure de This is it, la pel·lícula que transcendeix el seu valor documental per ser una crònica audiovisual dels preparatius del que pretenia ser l’últim tour mundial de l’artista. La producció és un seient a primera fila per assistir al sorprenent, complex i apassionant procés de creació d’un espectacle perfecte a l’altura d’una icona de la música com aquesta.

El treball ofereix la possibilitat de ser testimonis d’una cosa tan íntima com la creació d’una obra artística i poder apreciar la verdadera dimensió de l’art d’un geni que no acostuma a estar a l’abast del públic. Així, This is it ens acosta a l’idolatrat artista per mostrar la força, la vulnerabilitat, el sentit de l’espectacle i el profund amor pels seus fans d’un dels genis musicals del nostre temps.

El productor, director i coreògraf nord-americà guanyador d’un Emmy Kenny Ortega, que col·laborava habitualment amb el Rei del Pop, firma aquesta obra audiovisual que documenta la preparació de l’espectacle que compondria la que estava previst que fos l’última gira de Michael Jackson i que mai es va arribar a produir arran de la seva inesperada mort. This is it, realitzat amb material gravat a l’Staples Center de Los Angeles i The Forum, tots dos a Califòrnia, permet assistir a les esgotadores sessions en les quals l’artista mirava de traslladar l’efervescència musical de la seva ment a l’escenari, a la recerca d’un espectacle majúscul amb el qual enlluernar el seu públic en el seu definitiu comiat del directe.

Notícies relacionades

Així, durant gairebé dues hores, els espectadors podran acompanyar Michael Jackson mentre afina fins a l’últim detall d’un xou en el qual pretenia oferir la millor versió possible dels èxits que l’havien portat fins al punt més alt de l’olimp musical: Wanna be startin somethinThey do’t care about usSmooth criminal, The way you make me feel, Thriller, Beat it, Black or white, Billie Jean i Man in the mirror, i fins i tot números un dels Jackson Five com I want you back i I’ll be there’.

QUEEN I BOB MARLEY

Després del tribut a Michael Jackson, a partir del 2 de juliol, DMax dedicarà les nits dels diumenges durant dues setmanes consecutives a altres grans llegendes de la música del segle XX. Primer amb l’emissió de Marley (2 de juliol, a les 22.00 hores), del director guanyador d’un Oscar Kevin McDonald, i després de Queen: days of our lives (9 de juliol, 22.00 hores), l’aclamat documental firmat per la BBC sobre la trajectòria de la cèlebre banda de rock.