ESPECIALS A TELE 5

Un 'rosco' entre taurons

L'Aquàrium de Barcelona va acollir aquest dijous el càsting de 'Pasapalabra' en el qual d'entre 100 participants es triaran els dos que representaran Catalunya a la 'Supercopa'

Barcelona acull el càsting per buscar els dos millors concursants de Catalunya. / F: JORDI COTRINA / V: CHRISTIAN MORALES

2
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els que es presenten a un càsting de 'Pasapalabra' saben que es trobaran molts linxs de la cultura general, verdaderes àguiles del significat de les paraules, verdaderes feres del coneixement, però no peixets de colors, taurons i rajades. Però això és el que passa quan l'escenari escollit per l'equip del programa de Tele 5 és l'Aquàrium de Barcelona, amb les seves grans peixeres de fons i les enormes piscines d'on de cop i volta sorgeixen esquals i bussos.

Amb aquesta curiosa i inquietant presència al seu darrere van haver de resoldre el 'rosco' aquells aspirants que, un cop superada la prova escrita, es podrien convertir aquest dijous en un dels dos representants de Catalunya a la 'Supercopa' que prepara l'espai que presenta Christian GálvezUna espècie de lligueta que enfrontarà els millors de cada comunitat autònoma i que es podrà veure al llarg d'aquest estiu. 

L'ESTRELLA

I com que no era un càsting habitual, entre els 100 participants s'hi trobava gent que ja havia participat en d'altres i exconcursants que ja havien passat pel concurs del 'rosco'. Entre aquests últims, una estrella: el poeta malagueny David Leo García, de 27 anys, que l'any passat va obtenir un pot d'1.866.000 euros de 'Pasapalabra'. Però també Héctor, un economista de 63 anys que ja ha sortit en antena i assegura que "el més difícil és superar La cadira blava, que t'enfronta amb el guanyador del programa anterior", diu per experiència.

JORDI COTRINA

La prova escrita al càsting de la 'Supercopa' de 'Pasapalabra'.

Un altre dels veterans és Sebastián, un desocupat de 61 anys que presumeix d'haver sigut derrotat per un gran com Leo. "Jo soc un dany col·lateral", diu, a la vegada que assegura que s'ho pren molt seriosament: "Fa un any que estudio. M'aprenc de memòria totes les preguntes encertades i busco les errònies". A sobre compta amb un equip d'amics que l'ajuden en aquesta tasca. 

GUANYA ANDALUSIA

Jaime, un traductor de 26 anys, fa la prova aquí però si la passés, representaria Andalusia: "A mi el tema identitari tant me fa. Podria anar per Catalunya, on visc des de fa quatre anys; per Galícia, d'on són els meus pares, o per Andalusia, on em vaig criar. Ha guanyat la meva infància", diu. 

Notícies relacionades

David, un empleat de seguretat de 51 anys que es va presentar a l'últim càsting d'abril i ja ha passat pel programa, insistia en la dificultat de la prova: "Ha pujat molt el nivell. Es nota que es busquen els millors". El mateix que deia Natalia, de 44, crítica de televisió i cine, que ja és una professional dels càstings i ha participat en molts concursos. "M'agrada molt la tele", assegura.

Les pròximes cites seran a València, Gran Canària, Madrid, Santiago de Compostel·la, Salamanca i, per acabar, Melilla. "La ciutat que més ens ha sorprès ha sigut Avilés, on van fer la prova unes 100 persones", indica Montse Ramos, de l'equip de càsting de 'Pasapalabra'. De tots els escollits, dos representaran la seva comunitat a la lligueta en què competiran totes les comunitats, però aquesta 'Supercopa' només tindrà un guanyador, que posarà la seva terra al tron i s'emportarà els 100.000 euros.