Mor Adam West, el Batman de la tele

L'actor va protagonitzar la divertida sèrie pop, que la cadena nord-americana de televisió ABC va emetre entre 1966 i 1968

L'any passat, l'intèrpret va ser convidat a participar en l'episodi 200 de la també mítica 'The Big Bang Theory'

batman 01

batman 01
batman 02

/

1
Es llegeix en minuts
TXERRA CIRBIAN / BARCELONA

L'actor nord-americà Adam West, que va interpretar Batman en la sèrie televisiva dels anys 60, ha mort als 88 anys, segons va anunciar la seva família. West va morir pacíficament a Los Angeles després d'una breu batalla amb la leucèmia, segons un portaveu.

Malgrat triomfar amb la seva interpretació irònica i divertida del superheroi i del seu 'alter ego', el milionari Bruce Wayne, el cert és que West va tenir grans dificultats per trobar feina, excepte en el món de l'animació, on la seva veu sí que era molt apreciada. Sèries com 'Family Guy' i pel·lícules com 'Chicken Little' van comptar amb ella. En castellà, per exemple, a 'Batman' va ser doblat ni més ni menys  que per Constantino Romero.

Notícies relacionades

La sèrie 'Batman' es va emetre als EUA des de 1966 fins a 1968, per la cadena ABC, en tres temporades que van incloure ni més ni menys que 120 episodis, on l'humor, els colors pop i les onomatopeies procedents del món de la historieta van fer de la ficció una icona dels amants del gènere.

Per ajudar Adam West en la seva tasca contra els dolents de Gotham City hi havia el seu ajudant Robin, interpretat per Burt Ward. I amb tots dos, un repartiment d'excel·lents actors en els papers de dolents de l'altura de César Romero, com el Joker, i Burgess Meredith, com a Pingüí.