CANVIS

TV-3 relleva els directors de '30 minuts' i 'Sense ficció'

El reporter Raül Gallego substituirà Eduard Sanjuán i Joan Salvat al capdavant dels dos programes la temporada que ve

olerin38797462 joan  salvat y  edu sanjuan170608190912

olerin38797462 joan salvat y edu sanjuan170608190912

1
Es llegeix en minuts
OLGA LERÍN / BARCELONA

La direcció de TV-3 rellevarà pròximament els veterans periodistes Eduard Sanjuán i Joan Salvat, directors i presentadors de l'informatiu '30 minuts' i l'espai de documentals 'Sense ficció', respectivament. El reporter Raül Gallego, que fins ara estava treballant en reportatges de profunditat als països asiàtics i els inicis del qual en l'ofici es remunten a TVC, es posarà al frente de els dos espais a partir de la pròxima temporada. 

La decisió de l'equip directiu de la televisió autonòmica obeeix a la necessitat de posar en marxa una graella més competitiva a partir del pròxim curs i apostar per un canvi de llenguatge televisiu. Això sí, la continuïtat dels dos espais està assegurada en els seus respectives franges: el diumenge ('30 minuts') i el dimarts ('Sense ficció'). A més, el programa que fins ara dirigia Salvat deixarà de dependre de l'àrea de documentals per fer-ho directament d'informatius.

Sanjuán ja havia manifestat a la direcció el seu desig d'acabar la seva etapa al capdavant del '30 minuts' al finalitzar aquesta temporada. El periodista va agfar les regnes de l'històric programa (és l'espai més veterà de TVC després dels 'Telenotícies') el 2008. Fins aquell moment, Salvat n'era el director des dels inicis, el 1984. El 2008, Salvat va passar a responsabilitzar-se de la nova àrea de documentals, i el 2009 va néixer 'Sense ficció'.

CONFLICTES A MIG MÓN

Raül Gallego (Sabadell, 1976) és llicenciat en Ciències de la Informació. Ha treballat per a l'agència nord-americana The Associated Press Television News i per a Channel Four. Ha cobert informacions sobre guerres, cops d'Estat i desastres naturals, entre altres temes, a l'Afganistan, el Pakistan, Sri Lanka, Geòrgia, Kenya, el Pròxim Orient, Fiji, Cambodja, les Filipines i Indonèsia, entre altres llocs. També ha treballat per a la corresponsalia de TV-3 a Jerusalem com a càmera, des d'on va informar de la segona intifada i la guerra de l'Iraq, i per al programa de TVE 'Gran angular'.

Notícies relacionades

A aquests canvis en l'àrea d'informatius s'hi ha sumat fa poc el nomenament de nous corresponsals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) a Washington, Xesco Reverter i Geni Lozano, que substituiran Raquel Sans i Cèlia Cernadas, i el relleu a París de Joan Carles Peris, el substitut del qual encara no ha sigut designat.