I el guanyador d'Eurovisió 2017 és... Portugal

Salvador Sobral s'endú la victòria amb la seva intimista balada, mentre que Espanya queda última

zentauroepp38419635 portugal s salvador sobral performs the song  amar pelos doi170513221815

zentauroepp38419635 portugal s salvador sobral performs the song amar pelos doi170513221815 / GLEB GARANICH

2
Es llegeix en minuts
CARLES SAVALLS / KÍEV

ng>Portugal ha guanyat aquesta nit el Festival d'Eurovisió, que s'ha celebrat en un International Exhibition Center de Kíev (Ucraïna), abarrotat amb més de 10.000 espectadors. Salvador Sobral, un dels grans favorits d'aquest any, ha aconseguit la primera victòria del seu país en el concurs amb el tema 'Amar pelos dois', una balada amb sabor a anys 50 que ha compost la seva germana Luísa.El representant espanyol, Manel Navarro, ha acabat en l'últim lloc d'una gala en què prenien part 26 països. El sabadellenc, que competia amb 'Do it for your lover', ha sumat tan sols 5 punts del televot i cap dels jurats nacionals.

Igual que l'any passat, la identitat del guanyador s'ha revelat amb els últims anuncis dels presentadors, que anaven llegint el total de vots del públic que havia rebut cada país.

758 PUNTS DEL GUANYADOR

Sobral ha obtingut 758 punts, 143 més que el búlgar Kristian Kostov, que quedat segon (615). Els representants de Moldàvia, el grup SunStroke Project, han sigut tercers amb 374 punts.

El portuguès ha arrasat tant en el vot del jurat com en el dels teleespectadors. Ha guanyat tots dos. Excepte Bulgària, l'han votat tots els jurats, que li han concedit fins a 18 màximes puntuacions de 41 possibles. L'italià Francesco Gabbani, amb 'Occidentali's karma' i favorit fins ahir en les apostes, ha acabat sisè.

Interpretada amb un estil original, la cançó guanyadora tracta sobre un amor no correspost; "si el teu cor no volgués cedir ni sentir passió, ni voler patir; sense fer plans del que vindrà després, el meu cor pot estimar pels dos", diu la lletra.

FUGIR DE LA FAMA

Sobral, que va marxar a Mallorca a estudiar Psicologia per fugir de la fama que li va donar el seu pas pel 'talent show' 'Ídolos' de la televisió portuguesa, es va reenganxar a la interpretació professional estudiant al Taller de Músics de Barcelona. El cantant ha tornat a interpretar el seu tema, ja com a guanyador del certamen, acompanyat de Luísa.

Manel Navarro, per la seva part, ha sigut notícia no només per l'últim lloc de la gala, sinó per un gall a l'entonar un greu cap al final de la seva cançó, el 'Do it for your lover'.

L'error ha despertat immediatament la imaginació dels usuaris, que s'han afanyat a compartir en la xarxa una gran quantitat de mems referents a l'error.

POSADA EN ESCENA COLORISTA

Notícies relacionades

Navarro ha portat la posada en escena més acolorida de la nit. Amb camises hawaianes, l'artista i els seus 3 músics han recreat una trobada entre col·legues surfers; per això, i durant la seva interpretació, a la pantalla led del fons de l'escenari s'han anat succeint dibuixos de para-sols, cocoters, planxes de windsurf i de platges per recrear l'ambientació.

Navarro no ha temut la càmera i fins i tot s'ha atrevit a picar l'ullet als més de 200 milions de teleespectadors del xou. La millor imatge, sens dubte, ha sigut un pla picat en què els espectadors han vist Manel i els seus acompanyants surfejar sobre unes taules projectades a terra.