VICTÒRIA DEL FRIQUISME

Tele 5 nega manipulació en la final de 'Got talent'

La cadena explica que el seu sistema de seguretat informàtic talla tota IP que doni més de cinc vots seguits

Risto Mejide va abandonar el plató en directe indignat pel resultat final de les votacions massives per internet

tek

tek

2
Es llegeix en minuts

L'escàndol que han provocat a les xarxes les sospites que es pot haver piratejat la votació final del concurs de Tele 5  'Got talent' piratejatvotació Tele 5  'Got talent' ha obligat la cadena a sortir al pas per assegurar que no van detectar cap mena d'anomalia en el sistema informàtic que pugui induir a pensar que hi va haver manipulacions.

En un tuit que ha llançat aquest mateix matí, unes hores després de la final de 'Got talent', Mediaset Espanya assegura que no hi va haver "anomalies", tot i les sospites que ha llançat, també a través de les xarxes socials, Risto Mejide, membre del jurat del mediàtic 'talent show',  'talent show',que ha arribat a demanar l'anul·lació de la votació de la final. Mejide va abandonar indignat el plató del concurs quan va comprovar com anaven les votacions populars a través de la web del xou.

"Els nostres sistemes informàtics estan programats per detectar les votacions massives i, quan aquestes es produeixen, automàticament deixen de comptabilitzar vots", ha explicat a EL PERIÓDICO un portaveu de Tele 5, que ha precisat que "només s'accepten cinc vots emesos per un mateix IP (la matrícula dels dispositius connectats a internet)". Per aquest motiu, no hi pot haver vot massiu, "i tampoc hem detectat aquest cas que s'assenyala d'un usuari amb més de 30.000 vots", asseguren des de Tele 5.

Aquest mateix portaveu també ha recordat que aquesta mena d'accions de vots massius a concursants que es podrien qualificar com a friquis no és el primer. "La productora del concurs, Freemantle ('Granjero busca esposa'), ens ha confirmat que a la Gran Bretanya, el 'Got talent' de Simon Cowell (creador del format)Simon Cowell (creador del format) també ha patit intents de vots massius a aquells concursants més extravagants i que, en principi, podrien tenir menys opcions de guanyar".

Notícies relacionades

Poques hores després de llançar el seu tuit demanant la impugnació de la final del concurs, el mateix Risto Mejide rebaixava el to i apuntava que podria ser que no hi hagués manipulació, però es mantenia en la poca serietat que hi ha a Espanya. Almenys, en televisió.