SEGONA EDICIÓ DEL CONCURS

Antonio el Tekila guanya la final de 'Got talent'

Contra pronòstic el concurs premia un esperpèntic ballarí de rockabilly que causa més hilaritat que aplaudiments amb la seva actuació

c7e5emjw0aud7on

c7e5emjw0aud7on

3
Es llegeix en minuts
JUAN FERNÁNDEZ / MADRID

Contra tot pronòstic, la final de 'Got talent' l'ha guanyat un esperpèntic ballarí de rockabilly que ha causat més hilaritat que aplaudiments amb la seva actuació. "Alegra't, home, que vas arribar en una Vespino i te'n vas en un Fiat". Poc després de dos quarts de dues de la matinada, Santi Millán, presentador de 'Got talent' (Tele 5), no sabia què dir-li a Antonio el Tekila, guanyador de la segona edició del concurs d'habilitats artístiques, perquè esborrés l'estupor de la seva cara. A l'inclassificable ballarí rockabilly no el paralitzava l'emoció de la victòria, sinó el descobriment que havia arribat fins allà per posar la nota estrafolària en un programa de rarets amb talent i, sense tenir-hi art ni part, s'havia proclamat triomfador.

Va ser un final inesperat per a una gala predictible. Un desenllaç apoteòsic i crispat, amb rebequeries, dimissions i persecucions de membres del jurat incloses, per a una cerimònia plana i sense gràcia que no va tenir nivell artístic en molts moments i va comptar amb situacions d'autèntica vergonya aliena. En certa manera, que Antonio el Tekila guanyés el concurs va ser un exercici de justícia poètica: de tant temptar l'esperpent, amb ell va triomfar el talent friqui.

EL DESAIRE DE RISTO MEJIDE 

Risto Mejide va marxar per no veure-ho. Quan Santi Millán va pronunciar el nom del ballarí entre els tres finalistes elegits pel públic, el publicista es va aixecar i va anunciar molt greu: "Em nego a veure el que passarà, no seré aquí per aplaudir una pallassada". Van servir de poc els intents del presentador per convèncer-lo perquè tornés estirant-li el braç als carrerons contigus a Tele 5.

A dins, a la gala, membres del jurat i finalistes feien cara de pòquer sense saber on amagar-se. A Eva Hache li sortien els ulls de les òrbites de l'ensurt, Edurne deixava anar unes llagrimetes de la mateixa vergonya aliena i Jorge Javier Vázquez, esbufegant, li llançava al que ja tots intuïen com a segur vencedor: "¿Creus que estàs mentalment preparat per guanyar 'Got talent'?".

SAMUEL, VENCEDOR MORAL

Al rocker de les patilles de pam no li sortia la veu de la gola. Va haver de saltar en defensa seva Samuel Martí, l'altre finalista i vencedor moral del concurs. "L'home ha actuat amb cor", va assenyalar. A diferència del dislocat ball del guanyador, la coreografia de Martí sí que havia aconseguit arrencar ovacions unànimes entre el públic i el jurat.

El Tekila havia arribat a la final de ‘Got talent’ tan de convidat de pedra que el mateix Millán, amb ironia, el va presentar com "la gran esperança pàtria del rockabilly". Les seves contorsions, pròpies d'un pollastre sense cap, van ser aclamades entre rialles per Eva Hache, que va apreciar la seva rebolcada sobre l'escenari. "Aquesta manera de passar la mopa m'ha encantat", li va dir.

VERGONYA

El seu no va ser l'únic xou que va fer que el jurat mirés al sostre per dissimular la vergonya. De fet, la primera meitat del concurs, que va tenir 14 participants a la final, va oscil·lar entre la mediocritat i el rubor. Com si els aspirants haguessin esgotat tots els seus talents en les proves preliminars, les seves actuacions semblaven més pròpies d'un festival de final de curs de l'institut. Per oblidar, la imitació que Iban va fer de Mariano Rajoy cantant ‘A quién le importa’ d'Alaska.

Notícies relacionades

La segona part del programa sí que va tenir el nivell que s'espera d'un 'talent show'. Després d'aplaudir Martí, el jurat es va tornar a quedar bocabadat amb el ball robòtic de Kanga i Tania, es va emocionar amb la fràgil interpretació de Marina Marlo, es va enlluernar amb els trucs de màgia de Joel Armando i es va encomanar de l'eufòria del grup de ballarins Progenyx. Se suposava que entre aquest grup hi havia el guanyador i cap a ells apuntava la quiniela que es va atrevir a llançar Vázquez, fins que Millán va pronunciar el nom del Tekila i va quedar clar que el que ahir a la nit es buscava no era el talent, sinó el més pur friquisme. Agafat al volant del Fiat que havia guanyat, el ballarí mirava amb la cara desencaixada, com si li hagués caigut a sobre una desgràcia. Des del públic se sentien crits de: "¡Tongo!". 

El resultat del concurs ha convertit la final en 'trending topic' a Twitter. Amb el 'hashtag' #FinalGotTalent, els espectadors han deixat anar la seva estupefacció, crítiques i mems qüestionant la victòria del Tekila.