ENTREVISTA
Manu Regueiro: "El meu personatge és un home classista i masclista amb llums i ombres"
L'actor que interpreta el militar Arturo Valverde a 'Acacias, 38' assegura que "la contraprogramació no beneficia la indústria televisiva"

undefined37020869 television teletodo manu regueiro serie acacias 38170124134743
Manu Regueiro s’ha incorporat a la sèrie de TVE-1 'Acacias, 38' per donar vida a Arturo Valverde, un militar retirat fet a l’antiga que intenta protegir la seva única filla, Elvira, interpretada per Laura Rozalén. L’actor gallec explica aquí com ha sigut la seva entrada en la ficció.
–Com es va gestar la seva entrada a 'Acacias, 38'?.
–Vaig fer una prova, els va encantar i aquí estic.
–¿Què li sembla el seu personatge?
–Arturo Valverde és un personatge molt interessant. I la família Valverde també, perquè és un triangle de pare, filla i majordom. És un coronel viudo retirat del gloriós Exèrcit espanyol com ell diu. És militar i està acostumat a la severitat i la rectitud. És un home molt tradicional, classista i molt masclista. Ell adora la seva única filla i considera que el millor que pot fer per ella és buscar-li un senyor de diners que sigui honrat.
–¿I com és la seva filla?
–S’assembla molt a ell en el fet que té bastant caràcter, però són totalment oposats. El que per a ell és un capritx de nena malcriada, per a ella és una essència vital: casar-te amb qui et doni la gana.
"A Espanya "A Espanya es fa molt bé la telenovel·la diària tot i que es treballa a un ritme molt fort"
–¿Veia la sèrie?
–No. M’he hagut de posar al dia per internet i llegint guions.
–I què és el que més li ha cridat l’atenció al veure-la?
–Jo he fet bastantes sèries i aquesta té coses diferents. El que és habitual en una ficció diària és posar dos personatges asseguts i parlar quatre pàgines perquè del que es tracta és de fer minuts i no gaire cars. A 'Acacias' hi ha escenes corals, falsos exteriors que donen molt joc i molts moviments de càmera.
–Aquesta és la part positiva. ¿I la negativa?
–Com passa en totes les sèries espanyoles diàries, es treballa a un ritme molt fort. Això més que un defecte, és una característica de la ficció espanyola. Aprofito per dir que la telenovel·la diària, que a vegades es desprestigia dient que és un gènere menor, és molt difícil de fer. Tot i això, es fa molt bé i dona lloc a productes molt vendibles.
–¿Quina és per a vostè la millor sèrie espanyola?
–M’encanta 'El Ministerio del Tiempo'. Em sembla una molt bona sèrie perquè és un idea diferent i innovadora amb un repartiment molt ben escollit. La direcció és molt bona i la sèrie és molt entretinguda. 'Hispania', en què jo vaig treballar, també em va semblar innovadora en l’aspecte de fer època, o superèpoca.
"M'encanta "M'encanta 'El Ministerio del Tiempo' perquè és una sèrie diferent i innovadora"
–¿Creu que les cadenes solen maltractar les sèries?
–Per poc que un s’esforcés a promocionar una sèrie i llançar-la el dia adequat sense contraprogramar, la cosa aniria millor. Crec que el pastís és molt gran i n’hi hauria d’haver per a tots. A tots els que ens dediquem a això ens beneficia que totes les sèries funcionin. La contraprogramació no beneficia la indústria.
–¿Creu que a Espanya es mesuren bé les audiències?
No. Jo una gran part de la ficció la veig per internet perquè estic treballant. O la veig gravada. I la presència de les sèries a les xarxes socials és una dada que també s’hauria de tenir en compte.
Notícies relacionades¿Com va ser la seva experiència a 'El Faro, cruïlla de camins'?
-Va ser una sèrie molt complicada de gravar pels ritmes, però vam fer una gran pinya entre l'equip tècnic i l'artístic i va sortir bé. És curiós perquè jo vaig fer dos personatges en la mateixa sèrie, ja que vaig interpretar dos germans bessons. Vaig començar sent Miguel, un psiquiatre tèrbol, i després va aparèixer el seu germà bessó Luis. Va ser una experiència molt bona. M'alegro molt que hagi tingut èxit a Catalunya. Ens va sorprendre bastant perquè s'emetia a les 7 de la tarda. A Galícia vam aguantar 510 capítols amb unes audiències impensables després de dinar per a la televisió gallega, que tenia un 2% i va passar amb nosaltres a un 12%.
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- Infraestructures La Zona Franca invertirà 40 milions en la seu de Salut Pública de BCN
- Transports El Govern facilita la venda de Talgo a Sidenor amb l’entrada de la SEPI
- Junta general Inditex obrirà botigues a l’Iraq i inverteix en l’‘start-up’ Theker Robotics
- Tempesta judicial i política L’UCO busca diners de la trama Cerdán en feixos de bitllets amagats
- Els riscos de la xenofòbia Llibertat per als còmplices Un detingut a Mataró per incitar la "cacera" de migrants a Múrcia