A 'SALVADOS'

James Rhodes explica a Évole la seva història d'abús infantil

El pianista britànic, que ha actuat diverses vegades a Barcelona, va relatar el seu drama en el llibre 'Instrumental. Memorias de música, medicina y locura'

 

  / ATRESMEDIA

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Dies després de l'emissió d'un reportatge de '30 minuts' sobre els abusos a menors, el programa de La Sexta 'Salvados' aborda el tema a partir de la història del pianista britànic James Rhodes, pianista britànic James Rhodes autor del llibre 'Instrumental. Memorias de música, medicina y locura', del qual a Espanya s'han venut més de 75.000 exemplars.

Rhodes explica a Jordi Évole com es va truncar la seva infància quan el seu professor de boxa va començar a abusar d'ell a l'escola. Les violacions es van succeir de forma regular durant cinc anys. I després dels abusos, van arribar les conseqüències per a Rhodes: desequilibri personal, tics i una tendència a l'autodestrucció. El pianista ha estat ingressat en hospitals psiquiàtrics, ha sigut addicte a l'alcohol i a altres drogues i, fins i tot, ha intentat suïcidar-se. No obstant, sempre que la seva vida es convertia en un infern, la música clàssica aconseguia rescatar-lo.

El músic li explica a Évole com un dia va escoltar una peça de J.S. Bach i va descobrir una cosa que “literalment" li havia salvat la vida. I no només la música clàssica li va servir de refugi davant els abusos, sinó que es va acabar convertint en una vocació irrefrenable que Rhodes ha seguit fins a convertir-se en el reconegut pianista que és avui. De fet, l'artista ha visitat diverses vegades Barcelonaha visitat diverses vegades Barcelona, l'última el novembre passat dins del Voll Damm Festival Internacional de Jazz.  

Notícies relacionades

En el programa també intervé la gimnasta espanyola Gloria Viseras, que va veure la seva història reflectida en el llibre de Rhodes. L'esportista també explica que va patir abusos sexuals en la seva època de gimnasta en actiu, i relata unes conseqüències semblants a les esmentades pel pianista britànic.

TERÀPIA COMPLEMENTÀRIA

L'espai es completa amb la història de un grup de pacients de l'àrea de salut mental de l'hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona que complementen la seva teràpia amb música.