DISTINCIONS DE RÀDIO BARCELONA

Ondas al vent

Miguel Bosé, Quim Masferrer, Nacho Fresneda, Cecilia Freire i Juan Carlos Ortega, entre altres, van assistir a la tradicional cita amb els mitjans prèvia a la gala del Liceu

'El Ministerio del Tiempo', 'Velvet', 'Tabú' i 'El foraster' estan entre els programes guardonats en la present edició

olerin36222959 barcelona  barcelon s  09 11 2016  televisi n   recepci n de161109181102

olerin36222959 barcelona barcelon s 09 11 2016 televisi n recepci n de161109181102 / DANNY CAMINAL

3
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Olga Lerín
Olga Lerín

Periodista

ver +

Un vent persistent bufava a Barcelona ahir al matí, dia de l’entrega dels premis Ondas. Al Palauet Albéniz, l’aire fred rebia els guardonats de la present edició que s’hi van acostar per assistir a una trobada amb els mitjans, acte previ a l’entrega, a la nit, al Gran Teatre del Liceu. 

  

 El més esperat va ser Miguel Bosé (trajectòria musical), però, després de la seva entrada triomfal, el cantant va contribuir a refredar encara més l’ambient amb la seva actitud distant. El veterà artista així ho expressava: «És el quart Ondas que he rebut, però és el més important, perquè es premia tota una trajectòria i tothom que ha tingut a veure amb aquesta carrera, entre els quals hi ha la gent que fa que les cançons siguin grans», va declarar.

    

En canvi, Mar Saura, una dels felices representants de la premiada sèrie, per segona vegada consecutiva, 'El Ministerio del Tiempo' (TVE-1), va portar, amb la seva simpatia, el tan necessari vent tropical a Montjuïc. L’actriu es va mostrar entusiasmada amb el premi: «Vostè em veu molt edulcorada, però és que el meu personatge de Susana Torres ha sigut un caramel». L’interrogant envolta el seu futur: «No sé si Torres ja ha dit tot el que havia de dir». Amb cara de sorpresa encara per haver repetit premi, hi havia Javier Olivares i Nacho Fresneda, creador i un dels actors protagonistes d’'El Ministerio'... També una altra sèrie d’èxit, 'Velvet', que aquesta temporada s’acomiada definitivament d’A-3, ha rascat un Ondas (Millor Actriu), en la persona de Cecilia Freire, la dolça Rita.

    

Si Bosé va ser l’últim a aparèixer, el 'foraster' de TV-3, Quim Masferrer (millor programa d’àmbit autonòmic), va ser el primer a arribar. «És que jo sóc de poble. Els de ciutat sempre arribeu tard», va deixar anar, amb el seu característic sentit de l’humor. I va justificar l’èxit d’aquest programa coral. «Tenim l’equip de televisió més gran del món, perquè hem entrevistat gairebé 1.500 persones, i ja són de l’equip. No està dedicat a ells, és per a ells», va dir. Jon Sistiaga (Millor Programa d’Actualitat) tampoc es va perdre l’acte. «Que et premiïn per fer una feina que creuen que és bona, mola», va admetre. I ja va apuntar un possible tema per a noves entregues de la seva sèrie 'Tabú': «¿I si el fem sobre la maldat, de què està fet el mal i com es fan els dolents?». 

‘LA NOIA DEL TEMPS’

Vicente Vallés (Millor Presentador) va ser un dels grans absents, però Mònica López exhibia el seu orgull de noia del temps distingida com a millor presentadora, mèrit que va voler compartir: «És una forma de premiar la meva generació, perquè hem canviat la forma d’explicar la meteorologia d’una manera que s’entengui». La música va estar molt present en aquests Ondas en què dos programes veterans, 'Radio Clásica' i 'Los 40', complien 50 anys, i un altre músic guardonat va ser Manuel Carrasco, per un dels seus concerts de la seva última gira. Per la seva part,  Dani Martín (Artista de l’Any) ha rebut el seu primer Ondas en solitari (ja en tenia dos amb el grup El Canto del Loco). 

Notícies relacionades

  

 Altres premiats van ser Juan Carlos Ortega (trajectòria a la ràdio), qui, al rebre’l, va sentir «una alegria infantil». «Sempre he somiat a tenir un premi Ondas», va confessar. I Les coses grans es va emportar el de millor websèrie. El seu creador i protagonista, Roger Coma, sentia doble alegria: «El premi és un acte de realitat; m’encanta que posin el focus a internet, perquè és un nou mitjà de difusió».