COMPAREIXENÇA AL PARLAMENT

Gordillo admet que el tuit de Catalunya Ràdio era "millorable"

El director de l'emissora pública ha retret els comentaris "injustos" que hi ha hagut contra el mitjà

 

  / PARLAMENT DE CATALUNYA

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

La polèmica pel tuit del programa 'Catalunya vespre’, escrit el 3 d'octubre, sobre la resposta ciutadana al judici a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau pel 9-N ha arribat aquest divendres al Parlament. Durant la comissió de control a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), els diputats de Ciutadans i el PP han exigit al director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, una disculpa formal. Gordillo ha admès que el tuit no va ser el "més ben formulat" de la història del programa, que era “millorable” i que es tracta d'un dels riscos de tuitejar en directe.

El director ha explicat que el tuit es va fer a partir de l'opinió d'un tertulià, Xavier Vendrell, durant l'emissió de l'informatiu i que, fora de context, es podia malinterpretar com si l'emissora compartís el posicionament (impedir per la força el judici als tres representants polítics imputats pel 9-N). A més, ha retret els comentaris "injustos" que es van fer contra l'emissora. En aquest sentit, també ha remarcat que l'emissora va fer un tuit d'aclariment davant l'"aldarull per la descontextualització" i que, l'endemà, l'informatiu va fer un editorial en què remarcava que Catalunya Ràdio no assumia com a pròpia l'opinió del tertulià.

Tant el diputat de C's, Fernando de Páramo, com el del PP, Santi Rodríguez, han criticat l'apunt, i David Pérez (PSC) ha afirmat tenir la sensació que el procés sobiranista "està fent perdre l'oremus a tothom".

RECLAMACIONS D'IVA

Notícies relacionades

D'altra banda, la presidenta en funcions del Consell de Govern de la CCMA, Núria Llorach, ha alertat sobre la possibilitat que Hisenda reclami a TV-3, a partir del 2016, l'IVA corresponent a l'aportació pública que la cadena rep de la Generalitat. Aquest nou criteri que, segons la Corporació, ja es comença a aplicar a les televisions de Castella-la Manxa i Extremadura, implicaria un desemborsament de 50 milions d'euros, és a dir el 21% dels 240 milions de subvenció pública prevista per a l'any que ve.

"Ens arriben informacions preocupants”, ha insinuat Llorach, sobre aquesta possibilitat. Si fos així, aquesta despesa se sumaria a la reclamació -pendent de resolució judicial- de 79 milions d'euros corresponents a l'IVA per activitats dels anys 2012, 2013 i 2014.