NOVA TEMPORADA A DMAX

'Wild Frank', a la conquista d'Austràlia

Frank Cuesta viatja a l'únic continent que l i quedava per visitar i s'enfronta a les seves temibles serps

Un dels objectius de l'aventurer lleonès és conèixer la història de Harriet, l'anomenada 'tortuga de Darwin¿

wild-frank

wild-frank

3
Es llegeix en minuts
JUAN CARLOS ROSADO / MADRID

Frank Cuesta posa el peu per fi en l’únic continent que li quedava per visitar. Austràlia és l’espectacular escenari de la setena temporada de Wild Frank, el programa de DMax que torna els diumenges a les 21.30  hores per deixar atònit l’espectador amb les seves impactants imatges, com en anteriors entregues. La nova, de sis capítols, posarà al descobert l’extraordinària vida salvatge del país oceànic, farcit d’espècies animals úniques i de sinuoses serps que posaran en perill la integritat física del gran Frank.

Cuesta i el seu equip han recorregut en total més de 55.000 quilòmetres durant gairebé 40 dies de rodatge, en una autèntica road movie pel país que ostenta un curiós rècord: el 90% de les espècies animals que l’habiten són endèmiques. El seu immens territori acull la població més gran de marsupials i serps verinoses del món, a més a més de la majoria de les baules perdudes del món animal. L’aventurer lleonès recorrerà les interminables autopistes australianes per localitzar i mostrar totes aquestes  criatures que trenquen les regles de la naturalesa.

Aquest és el cas de l’ornitorinc, un mamífer que pon ous, té bec d’ànec, cua de castor, cos de gos i potes palmípedes. Però Austràlia també és la llar de cangurs, els coales, els dimonis de Tasmània i els equidnes, entre altres animals. Totes aquestes espècies autòctones són la prova vivent dels esforços d’adaptació que els animals han hagut de desenvolupar per sobreviure en l’ecosistema d’aquesta enorme illa.

Un dels principals objectius d’aquesta nova aventura de Cuesta és conèixer la història de Harriet, la tortuga de Darwin, i comprovar in situ la teoria de l’origen i l’evolució de les espècies formulada pel famós naturalista britànic. A mitjans del segle XIX, Charles Darwin va recollir diversos exemplars de tortugues en diferents illes del Pacífic Sud i se’ls va emportar a Anglaterra. Una d’aquestes tortugues, incapaç d’adaptar-se al clima de Londres, va morir al cap de poc temps.

L’altra, batejada amb el nom de Harriet, va ser enviada a Brisbane (Austràlia), on va viure 176 anys i es va convertir en l’animal més longeu del planeta. Per això, el Museu d’Història Natural de Londres, on es conserva el cos d’una de les famoses tortugues de Darwin, serà el punt de partida d’aquesta nova entrega de Wild Frank.

ATAC DE SERP

Com en altres temporades, l’herpetòleg lleonès viurà situacions de risc provocades per la seva intrepidesa i temeritat. El programa mostrarà com és atacat per una serp mulga i una pitó de cap negre, rèptils que podrien haver causat la mort a l’aventurer amb la seva mossegada. També es veurà l’arriscada gravació d’un ramat de camells en plena carrera des d’un helicòpter a pocs metres del terra.

Durant el rodatge, Cuesta va rescatar una cria de cangur d’una mort segura a la cuneta de l’autopista i va visitar un centre de rescat de coales, on va estar a punt d’intoxicar-se al tastar unes fulles d’eucaliptus quan imitava aquestes entranyables criatures.

     TRÀFIC IL·LEGAL  

Notícies relacionades

Després de la quarta temporada de la sèrie Wild Frank, DMax oferirà al mes de novembre quatre especials sobre la lluita empresa per Cuesta contra el tràfic il·legal d’animals a Tailàndia. Segons l’aventurer, les màfies locals que mouen els fils d’aquest suculent negoci serien al darrere de la situació carcerària de la seva exdona Yuyee, condemnada a 15 anys de presó per tràfic de drogues.

A través d’aquests quatre capítols es donaran a conèixer les activitats de l’associació creada per Cuesta, dedicada a salvar les espècies més amenaçades del país. Es veurà com Frank troba, cuida i allibera tota mena d’animals, des de micos fins a elefants, que malviuen en pèssimes condicions mentre els obliguen a entretenir els turistes o a treballar fins que moren d’esgotament.