Segona temporada a TV-3

'Merlí' i els 'peripatètics' tornen a classe més madurs

El transgressor professor de Filosofia, a qui posa cara Francesc Orella, se les veurà amb la nova cap d'estudis, interpretada per Pepa López

Els actors Laia Manzanares, Ferran Rañé i Anna Barrachina són tres dels nous fitxatges de la sèrie creada per Héctor Lozano i dirigida per Eduard Cortés

mdedios34300502 barcelona  15 de junio del 2016  visita al rodaje de la seri160913132218

mdedios34300502 barcelona 15 de junio del 2016 visita al rodaje de la seri160913132218 / MONICA TUDELA

3
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

TV-3 reobre avui dilluns l’institut Àngel Guimerà, on imparteix classes el professor de Filosofia més incisiu i transgressor de la televisió, amb l’estrena de la segona temporada de Merlí (22.50 hores). En aquest segon curs de batxillerat, el provocador mestre interpretat per Francesc Orella continuarà delectant l’audiència amb les seves ja famoses merlinades (les seves contundents frases d’allò més políticament incorrectes) i tindrà un os dur de rosegar entre els seus col·legues del claustre: la nova cap d’estudis, la Coralina (Pepa López), que no es quedarà enrere en les seves expressions dialèctiques. N'és una mostra, la seva carta de presentació als alumnes: «A classe podem passar-ho bé, però també puc ser molt malparida».

«En els nous episodis comptem amb un avantatge que és també un inconvenient: la gent ja coneix el protagonista i el seu món, així que s’havia de donar canya des del principi», va comentar Héctor Lozano, el creador i guionista de la sèrie, que avança que les classes seran una mica més «gamberres», tenint en compte que Merlí arribarà a portar els seus pupils, els peripatètics, fins a un centre comercial per parlar-los d’algun dels pensadors que apareixeran aquesta temporada. O fins i tot impartirà classes repartint crispetes entre el seu seguici.

DELS PRESOCRÀTICS A DESCARTES

En la nòmina d’aquest curs hi apareixeran els presocràtics, els estoics, DescartesHobbes i, per primera vegada, dues dones, Hipàrquia de Maronea i Judith Butler

TV-3 / PEP RIBAS

Francesc Orella, envoltat dels professors de la segona temporada de 'Merlí'.

L’arribada de la Coralina a l’Àngel Guimerà serà un revulsiu per a un Merlí a qui ara «veurem una mica més estable i adult», segons Orella. «Malgrat que en alguns moments tornarà a ser igual de cafre i gamberro, viurà situacions que el posaran a prova i ensenyaran una part més madura d’ell», va puntualitzar l’actor.

NOUS PERSONATGES/ La incorporació de la nova cap d’estudis i professora d’Història farà que s’estableixi una sorprenent aliança entre Merlí i la seva fins ara nèmesi, l’Eugeni (Pere Ponce), per fer front a la nou arribada. «La Coralina és una dona íntegra i molt sarcàstica, a qui li molesta que les coses no siguin com han de ser», va comentar Pepa López sobre el seu personatge.

UNA ALUMNA MOLT EXPERIMENTADA

Altres dels fitxatges de la sèrie dirigida per Eduard Cortés són el Millán (Ferran Rañé), el nou professor de castellà, que sabrà guanyar-se els peripatètics des del primer moment; l’Elisenda (Sandra Monclús), que s’encarregarà d’ensenyar anglès, i una nova alumna, l’Oksana (Laia Manzanares), una noia adoptada d’Ucraïna i repetidora que, amb el seva experiència en qüestions sentimentals, revolucionarà els seus companys.

Els seus primers objectius seran el Gerard (Marcos Franz), que segueix obsessionat amb la Mònica (Júlia Creus) sense saber que aquesta ja s’ha decantat pel Joan (Albert Baró), i el Marc (Adrián Grösser), que mostrarà el seu costat més protector amb l’arribada a l’institut del seu germà petit, el Pau (León Martínez, el fill del mataiaies de Nit i dia Marc Martínez), un noi que requeriria més atenció de la seva mare (Anna Barrachina).

Notícies relacionades

A part de la família del Marc, altres dels nous clans que apareixeran seran el del Pol (Carlos Cuevas), amb un pare (Boris Ruiz) que pressiona el seu fill perquè es posi a treballar, i el de l’Oliver (Iñaki Mur), amb uns progenitors marcats per la mort del seu germà (Cristina Genebat i Carlos Vicente).

Un Bruno (David Solans) «amb una tranquil·litat interior» després de sortir de l’armari; la Tània (Elisabeth Casanovas), que es tornarà a enamorar; la Berta (Candela Antón), que passa per un període d’inseguretats, i l’Ivan (Pau Poch), que està intentant trobar el seu lloc entre els seus companys després de superar l’agorafòbia, completen el grup dels peripatètics, «que són ara més adults i, per tant, tenen uns conflictes més complexos», va afirmar Susanna Jiménez, cap de Coproduccions i Ficció de TV-3. 

Temes:

Sèries TV-3