Adéu a 'Los Manolos'

Mediaset anuncia per sorpresa la sortida de Cuatro de Manolo Lama, a qui substituirà Nico Abad

mdeluna33595126 fotos decimo aniversario  deportes cuatro   copyright  david160916183922

mdeluna33595126 fotos decimo aniversario deportes cuatro copyright david160916183922

2
Es llegeix en minuts

Tot i que era una relació professionalment estable, sembla que la tensió empresarial i els interessos creats han pogut més i han trencat un èxit televisiu: Manolo Lama i Manu Carreño se separen com a parella dels informatius esportius de la cadena Cuatro. Es tanca així una dècada de 'Los Manolos' a televisió. Mediaset va fer públic ahir una breu nota en què informava que Manolo Lama deixa el programa Deportes Cuatro, i que des de dilluns que ve el substituirà Nico Abad, fins ara en l’edició de la nit dels informatius del Cuatro. 

Nico Abad

El comunicat justificava el relleu pel propòsit del programa esportiu líder de la televisió d’«obrir una nova etapa en la seva exitosa trajectòria per adaptar-se als nous temps i els nous entorns competitius». No obstant, diferents mitjans assenyalen que la sortida de Lama obeeix a la dificultat per seguir compatibilitzant la presència en el programa de dos periodistes que treballen per a dues cadenes radiofòniques que són alguna cosa més que rivals: Carreño treballa a la cadena SER (emissora per la qual va fitxar el mes de juny passat), i Lama, a la cadena COPE. A més, Carreño està vinculat a Mediaset a través de

SuperSport, que és la productora responsable de la programació esportiva de Mediaset. Entre els espais que elabora hi ha 'Los Manolos' i la realització dels partits de futbol i del Mundial de fórmula 1 de Movistar+.

Tot i aquestes circumstàncies, Mediaset ha volgut deixar clar en la seva nota que no hi ha ruptura per desavinences amb Lama, i assegura que la intenció és «seguir treballant amb ell a través de noves fórmules de col·laboració».

ESTIL DESENFADAT

Notícies relacionades

Deportes Cuatro es va estrenar amb l’espai 'Los Manolos' l’abril del 2006. Ja des del principi va tenir una bona acollida –especialment entre els aficionats al futbol– per l’estil desenfadat i la bona sintonia que hi havia entre els dos periodistes. Aquest èxit li va permetre ser un dels programes que va continuar a la graella, després de la compra de Cuatro per part de Mediaset (el 2010). En aquests últims anys la seva popularitat ha augmentat fins al punt que han aparegut caricaturitzats en el programa satíric de TV-3 Crackòvia. 

La temporada passada 'Los Manolos' van tenir una audiència mitjana en el conjunt d'Espanya del 9%, amb 1.138.000 teleespectadors. A Catalunya també tenen una bona acceptació, al rondar els 160.000 seguidors (9%). "Unes dades a les quals sens dubte han contribuït el treball i l'extraordinària professionalitat de Manolo Lama durant tots aquests anys", conclou la nota.