Polèmiques similituds

'El Ministerio del Tiempo' estudia demandar 'Timeless'

Una de les productores de la sèrie espanyola creu que hi ha elements suficients per interposar una denúncia per possible plagi contra Sony

 

  / TAMARA ARRANZ

2
Es llegeix en minuts
TXERRA CIRBIÁN / BARCELONA

El cas del possible plagi de la sèrie 'Timeless' a 'El Ministerio del Tiempo' sembla fer un pas més: una de les empreses coproductores de la ficció espanyola, Onza Entertainment, estudia interposar una demanda contra el gegant Sony a causa de les 'semblances més que raonables' que la producció nord-americana té respecte a la creació de Javier Olivares i el seu germà, Pablo, ja mort.

En conversa amb aquest diari, Olivares va recordar que 'El Ministerio del Tiempo' no és només d'ell mateix, sinó de tot un equip, en el qual, per exemple, destaquen les germanes Anaïs i Abigail Schaaff, sòcies seves a la productora Cliffhanger TV & Media, "que és la responsable de la part creativa, de desenvolupament i de gestió diària al plató". Una altra empresa, Onza Entertainment, és la que "porta tota la part econòmica, de vendes i distribució".

LA COPRODUCTORA ONZA

Onza Partners és un grup empresarial, on "hi ha professionals de molt alt nivell i ben coneguts del sector, que fa molt temps que es dediquen a això i que dominen tot el que està relacionat amb temes jurídics", indica Olivares a la seva pàgina de Facebook. Per aquesta raó el creador de la sèrie ha decidit no entrar a "debatre" la decisió d'anar als tribunals. 

Estrena del primer episodi de la sèrie ’Timeless’ a Movistar+. / periodico

Fa uns dies, Olivares admetia que ficar-se "en plets als EUA és molt difícil”. I fer-ho “contra una ‘major’, encara més”. Però davant les semblances més que raonables entre les dues ficcions, i la falta de resultats en els contactes que, segons sembla, haurien mantingut membres d'Onza Entertainment amb Sony Pictures hauria donat lloc a aquest moviment legal.

ELS TRACTES INICIALS AMB SONY

Notícies relacionades

Javier Olivares assegurava que al finalitzar la primera temporada d''El Ministerio del Tiempo', "vam enviar tots els capítols i els guions traduïts a Sony, que va mostrar interès per la nostra sèrie", però "al cap d'un temps, van dir que no interessava". Ara apareix 'Timeless', que s'estrenarà d'aquí un mes a la cadena NBC dels EUA i a Movistar+ a Espanya, l'endemà.

A les primeres imatges que han arribat de l'episodi pilot sembla haver-hi elements bàsics molt similars entre les dues produccions: a ‘El Ministerio del Tiempo’, una patrulla formada per una experta en història i literatura de principis del segle XX, un antic soldat del segle XVI i un viudo que és infermer d'ambulàncies del Samur en l'actualitat, encarnats per Aura Garrido, Nacho Fresneda i Rodolfo Sancho, porten a terme missions per a un organisme governamental; a ‘Timeless’, un equip format per un científic, un 'marine' i una professora d'història al servei d'una agència del Govern dels EUA són reclutats i enviats al passat per localitzar un misteriós criminal que ha robat una màquina del temps amb la idea de canviar el passat. Moltes coincidències, la veritat.