Movistar+ farà una sèrie de la novel·la 'Dime quién soy' de Julia Navarro

La dirigirà Fernando González Molina, que ja ha adaptat 'Tres metros sobre el cielo', 'Tengo ganas de ti' i 'Palmeras en la nieve'

Movistar+ farà una sèrie de la novel·la 'Dime quién soy' de Julia Navarro

JUAN FERNÁNDEZ

2
Es llegeix en minuts

Movistar+ avança en el desenvolupament de l'adaptació per a televisió de ‘Dime quién soy’, la sèrie basada en la novel·la de Julia Navarro, un dels grans èxits de la literatura en espanyol. És la primera vegada que l'autora, que assessorarà el projecte, dóna el vistiplau a l'adaptació audiovisual d'una de les seves obres. La seva última novel·la és 'Història d'un canalla'.

'Estic molt il·lusionada amb el projecte de Movistar+ i el productor Jose Manuel Lorenzo per convertir 'Dime quién soy' en una sèrie. Fins ara m'havia resistit a fer aquest pas, per temor de perdre i acabar no reconeixent Amelia Garayoa i la resta dels personatges de la novel·la. Però després de conèixer Fernando González Molina crec que Amelia està en bones mans', comentava Julia Navarro sobre el projecte. 

"Un periodista rep la proposta d'investigar la vida de la seva besàvia, Amelia Garayoa, una dona de qui només en sap que va fugir abandonant el seu marit i el seu fill poc abans que esclatés la guerra civil espanyola. Per rescatar-la de l'oblit haurà de reconstruir la seva història des dels fonaments encaixant, una a una, totes les peces de l'immens i extraordinari puzle de la seva vida", diu la sinopsi del llibre.

CINEASTA RECONEGUT

Al capdavant del projecte hi haurà Fernando González Molina, un dels directors més prestigiosos del cine espanyol. Fernando ja ha dirigit amb èxit per al cine adaptacions literàries com ‘Tres metros sobre el cielo’, ‘Tengo ganas de ti’ i ‘Palmeras en la nieve', totes grans èxits de taquilla i aquesta última, a més, mereixedora de dos premis Goya. El seu esperat pròxim treball per al cine, ‘El guardián invisible’, està encara per estrenar. 

'La meva sensació a l'embarcar-me en el projecte de convertir en una sèrie la novel·la de Julia és d'enorme responsabilitat. Poques vegades té un entre mans una història d'aquesta envergadura. A molts nivells: emocional, de producció, però també d'ambició narrativa i de profunditat psicològica. Amelia Garayoa és un dels grans personatges femenins de la literatura en castellà dels últims temps. Passar amb ella per la història d'Europa, entendre amb ella els grans conflictes del segle XX i tenir l'oportunitat de retratar la història d'una vida excepcional fan de 'Dime quién soy' un dels viatges més ambiciosos de la meva carrera', afirmava el director sobre aquest nou repte. 

NOVEL·LA D'ÈXIT

Notícies relacionades

'Dime quién soy’ és una de les novel·les en castellà més exitoses dels últims anys. Ha sigut publicada en diversos països, entre ells els Estats Units, Alemanya, Itàlia, Holanda i Hongria, i a Espanya ja ha arribat a les 32 edicions i més d'un milió d'exemplars venuts. La història és un recorregut pel convuls segle XX, des de la Segona República i la guerra civil fins a la caiguda del mur de Berlín, a través de la misteriosa i impressionant vida d'Amalia Garayoa, una dona revolucionària marcada per una fatal decisió que canviarà totalment el rumb de la seva existència.

La sèrie serà produïda per Movistar+ en col·laboració amb José Manuel Lorenzo (DLO Producciones) i es rodarà majoritàriament en escenaris naturals a Espanya, l'Argentina i diversos països d'Europa. ‘Dime quién soy’ forma part dels 20 projectes que estan actualment en fase de desenvolupament a Movistar+ amb l'objectiu d'estrenar entre sis i vuit sèries a l'any a partir del 2017.