SUPERPRODUCCIÓ AMBICIOSA

Antena 3 comença per fi el rodatge de 'La catedral del mar'

Aitor Luna i Michelle Jenner protagonitzaran la sèrie, que ha trigat gairebé quatre anys a tirar endavant i es gravarà en cinc mesos

L'adaptació televisiva de la famosa novel·la d'èxit d'Ildefonso Falcones es podrà veure a finals de l'any que ve

undefined35268715 madrid  23 08 2016  photocell de la nueva serie de atresmedi160823193012

undefined35268715 madrid 23 08 2016 photocell de la nueva serie de atresmedi160823193012 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
JUAN CARLOS ROSADO / MADRID

Ha sigut com un part dolorós, però al final ja és aquí. La sèrie de TV-3 i Antena 3 basada en la novel·la L’església del mar iniciarà el rodatge el 26 d’agost després de quasi quatre anys de turbulenta travessia que n’han arribat a paralitzar la producció. Tant temps d’espera ha donat per tenir tres protagonistes diferents, però al final l’actor Aitor Luna ha recollit el testimoni del seu germà, Yon González, i de l’anterior pretendent, Quim Gutiérrez. Serà l’encarregat de donar vida a Arnau Estanyol, l’eix de la novel·la homònima d’Ildefonso Falcones traduïda a 15 idiomes que ha situat Barcelona a la retina de lectors de més de 40 països. 

L’espectacular Michelle Jenner (Isabel) assumirà el paper de Mar en aquesta sèrie de vuit capítols produïda per Diagonal TV (Isabel, Amar es para siempre) a la qual l’esperen cinc mesos de dur rodatge, ja que el 80% de les escenes seran filmades en localitzacions exteriors, com la basílica de Santa Maria del Mar, la plaça del Rei, el Parador de Cardona i el barri gòtic de Barcelona. Madrid, Toledo, Segòvia i Càceres són altres dels enclavaments on es filmarà «una de les sèries més cares d’Antena 3», segons ha confessat la directora de ficció d’Atresmedia, Sonia Martínez, en l’acte de presentació. «Aquesta és la producció televisiva amb més recursos de la meva vida, però també la més difícil», va assegurar el director de la sèrie, Jordi Frades, després de recordar les «aturades» patides.

Notícies relacionades

Però la llarga espera sembla que ha valgut la pena si tenim en compte els comentaris dels responsables del projecte. «Sempre és complicat portar la literatura a la televisió, però aquesta és una novel·la cinematogràfica impressionant i molt atractiva per a l’espectador», adverteix Frades abans que el productor executiu de Diagonal TV, Jaume Balagueró, confirmi la seva tesi: «Qui hagi llegit el llibre el reconeixerà perfectament a la sèrie perquè l’adaptació que n’han fet els guionistes és molt bona». Balagueró es va prendre amb humor la llarga travessia del desert que ha suposat aquesta producció. «De vegades pensàvem que ens podíem quedar com el temple de Sagrada Família: començada i no acabada», va fer broma.

BENEÏDA PER L’AUTOR/ Aquests guions tan alabats porten la firma de Rodolf Sirera (Amar es para siempre). «Noi havia disfrutat mai tant com en aquesta ficció», va sentenciar. El resultat de la seva feina va rebre la benedicció de l’autor mateix de l’obra literària, Ildefonso Falcones, per a qui tot això és un somni: «No m’hauria imaginat mai que acabaria aquí, amb aquesta aposta tan important d’Antena 3 i amb aquest guió tan ben adaptat per reconèixer la novel·la a la sèrie», va agrair l’escriptor.  Pel que fa als múltiples avatars pels quals ha passat l’elecció del protagonista, Frades va explicar que són inconvenients de l’ofici. «Les coses van canviant i les agendes dels actors t’obliguen a modificar els plans, però crec que al final la vida et posa el millor repartiment», va afirmar. En aquesta interminable llista de més de 100 actors hi ha Silvia Abascal, Pablo Derqui, Ginés García Millán, Daniel Grao, Tristán Ulloa, Sergio Peris-Mencheta i Josep Maria Pou, col·laborador d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA.