TELE AUTONÒMICA

Un extreballador de Canal 9 presidirà la nova TV valenciana

El periodista Josep López Álvarez va ser corresponsal de l'extinta cadena a Brussel·les

canal-1437501813246

canal-1437501813246

1
Es llegeix en minuts

L' excorresponsal a Brussel·les de l'extinta Canal 9, Josep López Álvarez, serà el president de la Corporació Valenciana de Mitjansla nova Radiotelevisió Valenciana (RTVV), al comptar amb el consens de quatre grups parlamentaris a les Corts Valencianes (PSPV, Compromís, Podem i Ciutadans). El PP no ha participat del pacte al considerar, entre altres motius, que se li ha enviat la proposta amb poc temps d'antelació.

La iniciativa ha partit del PSPV, el portaveu del qual, Manolo Mata, ha destacat que es tracta "d'un home de la casa, amb molt de prestigi en el món de l'audiovisual". En termes similars s'ha pronunciat el síndic de Compromís, Fran Ferri, que ha lloat la trajectòria de López Álvarez i ha confiat que serà "un bon president de la nova corporació".

Per la seva part, la portaveu del PP, Isabel Bonig, ha criticat que la proposta amb el nom de López Álvarez i de la resta de membres del Consell Rector l'han rebut cinc minuts abans que acabés el termini. "Si això comença ja així, el PP haurà de dir que comença la censura a la nova RTVV".

Segons estableix la llei del servei públic de radiodifusió i televisió d'àmbit autonòmic, que avui publica el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV), la Presidència de la Corporació, que implica també la del Consell Rector, serà elegida per les Corts, coincidint temporalment amb l'elecció de les persones que correspongui nomenar o renovar del Consell Rector, i el seu mandat serà de sis anys.

Notícies relacionades

Així mateix, cada grup parlamentari ha presentat un candidat per al Consell Rector, que és el màxim òrgan de govern i administració de la Corporació, d'acord amb la nova llei de RTVV.

Aquest Consell Rector estarà compost de deu membres, entre ells el nou president. En concret, cinc integrants seran designats per Les Corts, un altre pel Consell de la Ciutadania; dues persones pel Consell Audiovisual de la Comunitat; una altra proposada pels treballadors de la Corporació i una última elegida per les Corts per ocupar la presidència a proposta del Consell Audiovisual de la Comunitat.