Netflix entra a 'La catedral del Mar'

La plataforma de televisió a la carta emetrà a tot el món la sèrie que Diagonal TV produeix per a Antena 3, que l'estrenarà a Espanya

Aitor Luna, Daniel Grao, Silvia Abascal i Michelle Jenner integren el repartiment de la ficció, el rodatge de la qual començarà al setembre

olerin34095049 barcelona  30 05 2016 barcelona como escenario literario   l160708183605

olerin34095049 barcelona 30 05 2016 barcelona como escenario literario l160708183605 / FERRAN SENDRA

2
Es llegeix en minuts
Olga Lerín
Olga Lerín

Periodista

ver +

L’adaptació televisiva del best-seller d’Ildefonso Falcones L’església del Mar està a punt de començar a tenir cara i ulls. I ho farà amb un pa sota el braç. Segons ha pogut saber EL PERIÓDICO DE CATALUNYA, la plataforma de televisió a la carta Netflix ha adquirit els drets de la sèrie, que produeix Diagonal TV (Carlos, Rey Emperador, Sense identitat) per a Antena 3, i serà l’encarregada d’emetre-la a la resta del món quan s’hagi estrenat a Espanya. D’aquesta manera, aquesta versió audiovisual del llibre supervendes de l’escriptor barceloní (s’ha editat a 40 països, amb quatre milions d’exemplars distribuïts) també tindrà una àmplia repercussió internacional: la nord-americana Netflix té actualment 81 milions d’abonats en un total de 190 països.

Darrere de les especulacions que s’han produït els últims mesos sobre els integrants del repartiment, el puzle es va completant. Aitor Luna (Las aventuras del capitán Alatriste, Gran Reserva) serà finalment el protagonista després que el seu germà, Yon González (Gran Hotel, Bajo sospecha), que encapçalava les quinieles, s’hagi desvinculat del projecte al no poder-ho compatibilitzar amb altres feines. També per dedicar-se a una pel·lícula, l’actriu Megan Montaner (La embajada, Sense identitat) s’ha despenjat de la sèrie.

Luna donarà vida a Arnau Estanyol, un palafrener, estibador, soldat i canvista, que s’involucrarà en la construcció com a bastaixo de l’església de Santa Maria del Mar, en una època (segle XIV) en la qual Barcelona i el barri de la Ribera experimenten un auge important.

AMPLI REPARTIMENT/ L’actor Daniel Grao (Sense identitat, Mario Conde, los días de gloria) serà Bernat Estanyol, pare de l’Arnau, a qui salva la vida després d’haver de fugir d’un senyor feudal; Silvia Abascal (Piratas, Acusados) es posarà a la pell d’Elionor, una noble protegida del rei que serà la segona esposa de l’Arnau, i Michelle Jenner (Isabel) interpretarà la Mar, fillola del protagonista, de qui està profundament enamorat.

També figuren en el repartiment Tristán Ulloa (El tiempo entre costuras, La embajada), que compondrà el pare de l’Albert, el sacerdot de la catedral, i, tal com va avançar Diagonal TV, Ginés García Millán (La señora, Velvet), que serà Grau Puig, oncle de l’Arnau, i Andrea Duro (Olmos i Robles, Física o Química), que interpretarà l’Aledis, el primer gran amor del noi, que acabarà exercint de prostituta a Barcelona.

Notícies relacionades

MADRID, TOLEDO I BARCELONA/ Dirigida per Jordi Frades (Isabel, La corona partida), La catedral del Mar iniciarà el rodatge a principis de setembre a Madrid i Toledo. Serà una gravació amb majoria de localitzacions exteriors i recorrerà molts llocs, com Càceres i, òbviament, Barcelona, amb la basílica de Santa Maria del Mar, palaus i carrers adjacents del barri del Born com a escenaris destacats. És previst que el rodatge s’allargui fins a finals d’any, tot i que de moment encara no hi ha cap data d’estrena.

L’experimentat Rodolf Sirera (14 d’abril. La República, Amar en tiempos revueltos) és el coordinador de l’equip de guionistes, format per Sergio Barrejón (Amar en tiempos revueltos, La señora) i Antonio Onetti (Amar en tiempos revueltos, 20-N: Los últimos días de Franco). Aquests són els autors d’uns textos que ha llegit Falcones mateix i que mantenen l’esperit de la història original, malgrat que, segons diuen els seus responsables, aquesta sèrie no pretén ser cap còpia exacta del llibre.