ENTREVISTA

Pablo Motos: "'El hormiguero' absorbeix completament"

El director i presentador del popular xou d'A-3 considera que aquest ha sigut el millor any del programa

25516439674 97cabeb5bf o

25516439674 97cabeb5bf o

3
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El hormiguero (Antena 3, 21.45 hores) El hormigueroencara la seva última setmana de la temporada amb les millors dades de la seva llarga història a la petita pantalla: una dècada. Amb una mitjana de 2,9 milions d’espectadors (15,4%), el distès xou de Pablo Motos és líder absolut en la seva franja d’emissió i cita obligada per als que desitgen veure com es mouen personatges molt populars amb els experiments i males passades que els munten Trancas y Barrancas i companyia. Així, han triomfat els programes dedicats a Bertín Osborne (rècord absolut, amb 4.172.000 espectadors de mitjana), Jorge LorenzoPablo IglesiasAlejandro Sanz...

De Will Smith a Mariano Rajoy, El hormigueroLa veritat és que ha sigut un any fabulós: hem tingut per tercera vegada Tom Hanks, per quarta vegada Hugh Jackman, per segona vegada Jenifer Lawrence, també han vingut Tim Robbins, Benicio del Toro... i, és clar, tots els polítics que es presenten a les eleccions, inclòs el president del Govern, que és una cosa que perseguíem des que va començar el programa, fa 10 anys.

I, per arrodonir l’any, el Premio Nacional de Televisión. Que l’hi dedico al meu equip; qualsevol persona del meu equip té més mèrit en aquest premi que jo.

Aquest premi s’uneix a l’Ondas, a les bones audiències… ¿Tot això satisfà o provoca més pressió? La pressió no es relaxa mai a El hormiguero; cada any n’hi ha més perquè volem fer-ho bé. Quan contractem algú sempre li diem si està disposat a canviar de vida, perquè El hormiguero t’absorbeix completament. A canvi també és veritat que la teva vida es converteix en una aventura meravellosa.

¿Hi haurà canvis? Hi haurà fitxatges interessants, però encara no estan tancats del tot, així que prefereixo no precipitar-me.

¿A qui té previst per inaugurar la temporada que ve? Tindrem tres visites internacionals durant la primera setmana, però encara no m’ho deixen dir.

I d’aquesta que s’acaba, ¿quin convidat l’ha sorprès més? Diversos... Jean Reno és fascinant; Kevin Hart ens va enamorar perquè és clar que és el nou Eddie Murphy; Antonio Banderas és un paio per anar-te’n amb ell a la fi del món; de Ben Stiller te’n fas amic en el primer minut... El gran regal personal de fer El hormiguero és la quantitat de gent interessant que coneixes.

Compleix 10 anys al capdavant del programa i no ha fallat mai, però algun dia pot sorgir un imprevist... Sí, i llavors el meu substitut seria Jandro. Sempre està preparat per fer-lo, ho sap tot del programa i sé que ho farà fenomenal.

Notícies relacionades

Un dels pilars del xou és l’equip de col·laboradors. ¿Hi haurà renovació o incorporacions? Sí, estem preparant una cosa que cridarà molt l’atenció, però com que és bastant gran, no m’atreveixo a dir-ne res encara.

La temporada actual la va inaugurar amb el vídeo de l’avió. ¿Preparen un vídeo similar per al setembre? Sí, però no serà una paròdia. Té a veure amb els detalls que t’agraden de la vida. Però no aixafaré la sorpresa, és millor veure’l. 

Cinc anys en Antena 3

'El hormiguero' va néixer a Cuatro el setembre del 2006 amb un original format en què barrejava humor, divulgació científica a través d'experiments en directe i personatges populars entrevistats pel presentador, Pablo Motos, i dues formigues titelles, Trancas y Barrancas. El xou va començar amb audiències modestes, però el 2011, amb el seu salt a A-3 -va deixar Cuatro per diferències econòmiques amb Mediaset-, va començar a disparar-se, fins a arribar a ser l'actual líder d'audiència en la seva franja d'emissió. El seu èxit ha traspassat fronteres i s'han estrenat adaptacions del format a Portugal, Xile, Brasil i Mèxic. Will Smith, un enamorat del xou en què ha participat en diverses ocasions, té els drets de la idea per als EUA, tot i que encara no l'ha comprat cap cadena.