NOU FORMAT

Joaquín Reyes inaugura les autoentrevistes en 'Feis tu feis'

Cuatro disfressa l'humorista dels convidats perquè es facin preguntes a si mateixos

Pablo Iglesias estrena el programa, en què hi seran Jorge Javier, Paco León i Joaquín

tecnicomadrid34023963 television  estreno en cuatro de  feis tu feis  co

tecnicomadrid34023963 television estreno en cuatro de feis tu feis co

2
Es llegeix en minuts
JUAN CARLOS ROSADO / MADRID

Cuatro estrena aquest divendres, 28 de maig, 'Feis tu feis' (22.30 hores), un programa original en què s'assaja per primera vegada a Espanya el gènere de l'autoentrevista de la mà de l'humorista Joaquín Reyes, que es disfressarà del convidat per contestar les seves preguntes. El primer protagonista d'aquest singular i esquizofrènic cara a cara serà el líder de Podem, Pablo Iglesias, que es va prestar a l'experiment poc després de les eleccions del 20-D per la seva admiració per Reyes. Després el seguiran el presentador de 'Sálvame', Jorge Javier Vázquez; l'actor i director de cine Paco León, i el futbolista del Betis Joaquín.

Produït per 100 Balas (Flipy)100 Balas  i basat en el format israelià 'How to be', compta amb la capacitat camaleònica de Joaquín Reyes com a principal reclam i amb una estructura dividida en dues parts diferenciades. En la primera, l'humorista manxec se submergeix en la vida del convidat a base de passejades pels seus llocs preferits, xerrades disteses i converses amb els seus familiars i amics. Una vegada imbuït de l'esperit del personatge, arriba l'hora de la veritat amb el 'feis to feis' entre amfitrió i hoste. "Els quatre entrevistats tenien moltíssima curiositat per veure Joaquín caracteritzat com ells mateixos", avança el productor Flipy.

Per a aquesta minuciosa feina de transformació, Reyes ha comptat amb l'ajuda del còmic i imitador Raúl Pérez, encara que la seva missió no sigui "imitar" el convidat sinó ficar-se a la seva pell des del punt de vista "psicològic", com adverteix l'humorista. Per això és fonamental l'assessorament de Pérez en tot el que fa referència "als gestos i els tics" del famós. El toc final va a càrrec del maquillador Nacho Díaz ('Muchachada nui')'Muchachada nui', encarregat de construir el clon de l'entrevistador. "Es tracta de donar-li al personatge alguna cosa brillant perquè se senti còmode i entri en el joc", apunta Reyes.

FEINA MOLT FEIXUGA

Notícies relacionades

En el cas d'Iglesias, el treball de maquillatge va durar dues hores i mitja perquè es van haver de col·locar unes petites pròtesis a les parpelles per aconseguir la mirada del polític, a part de posar-li unes lentilles fosques. El doble de Jorge Javier Vázquez va requerir quatre hores, ja que es va haver d''injectar' cabells naturals a la pròtesi de silicona per simular la famosa barba del presentador. Les dents especials de Paco León i la particular tonalitat de la pell de Joaquín van ser els obstacles més grans per recrear els altres dos convidats.

Flipy està convençut que 'Feis tu feis' calarà entre els espectadors, malgrat que el nombre d'entregues sembla molt escàs. "Ens vam adonar que el format original podia créixer més perquè Joaquín li dóna molta personalitat al convidat i empatitza molt bé amb la gent", recorda el productor. Reyes subratlla que en el 'How to be' israelià "les caracteritzacions no són tan bones" com en aquesta versió espanyola, en què s'ha anat amb compte per "no exagerar els trets". "Em venia molt de gust enfrontar les paròdies que feia en altres programes al personatge real", conclou el còmic manxec.