'cas cuéntame'

El jutge embarga propietats d'Ana Duato i Imanol Arias

Les mesures cautelars afecten diverses vivendes situades a Madrid i a Cadis

 

  / RTVE

1
Es llegeix en minuts

Després que Ana Duato i Imanol Arias anessin ahir a l'Audiència Nacional a recollir la querella per la trama del bufet NummariaAna DuatoImanol Ariasbufet Nummaria, el jutge que porta el cas pel presumpte frau fiscal ha acordat l'embargament de diverses propietats dels actors i del marit d'ella, Miguel Ángel Bernardeau, productor de la sèrie de TVE-1 'Cuéntame cómo pasó'.

Segons han avançat 'El programa de Ana Rosa' a Tele 5 i 'El confidencial', el jutge prohibeix a l'actriu i al seu marit la venda de diverses de les seves propietats, entre elles la seva vivenda particular, situada a Madrid.

L'embargament també afecta un altre immoble del barri madrileny de Valdezarza, una propietat sense edificar situada a pocs metres de distància i una casa ubicada al municipi de Chapinería, a 57 quilòmetres de la capital.

UNA PARCEL·LA A ZAHARA DE LOS ATUNES

En el cas d'Imanol Arias, els embargaments afecten les propietats que controla el protagonista de 'Cuéntame cómo pasó' a través de la societat en què figura amb la seva germana, imputada també per la seva presumpta implicació en el frau fiscal.

Es tracta d'una parcel·la situada en una urbanització de Zahara de los Atunes (Cadis).

La Fiscalia Anticorrupció va demanar al jutge Ismael Moreno que cités a declarar Imanol Arias i Ana Duato com a investigats per defraudar a Hisenda 2.983.100 euros a través de societats instrumentals del despatx Nummaria.

En l'operació, que investiga la creació per Nummaria d'entramats internacionals per facilitar l'evasió fiscal dels seus clients amb societats instrumentals al Regne Unit i Costa Rica, van ser detingudes quatre persones, entre elles el propietari del bufet José Luis Álvarez García.

Concretament, el fiscal sosté que Duato "va amagar al fisc part de les seves rendes procedents de 'Cuéntame cómo pasó' a través de la societat Gaumukh.

Les quotes presumptament defraudades en el seu IRPF van ser de 141.440 euros, 311.370 euros, 341.578 euros els anys 2010, 2011 i 2012.

Notícies relacionades

En aquest suposat frau també hi va participar el seu marit, Miguel Ángel Bernadeu, que és el productor de la sèrie televisiva.

Per la seva part, les quotes presumptament defraudades per Imanol Arias són 317.356 euros, 541.084 euros, 515.884, 317.339 euros i 497.046 en els exercicis del 2010, 2011, 2012, 2013 i 2014 respectivament. Precisament, l'actor va protagonitzar una campanya a favor de la casella per a fins socials el 2014.