POLÈMICA FISCAL

L'Audiència embarga els comptes de la productora de 'Cuéntame...'

Ganga Producciones nega en un comunicat aquest extrem i assegura que "no tenen ni han tingut" diners a l'estranger

L'actriu Ana Duato torna a negar que hagi desviat diners a cap compte a l'estranger

 

 

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

L'Audiència Nacional ha acordat embargar els comptes bancaris de la productora de la sèrie de TVE-1 ‘Cuéntame cómo pasó’, Ganga Producciones SL, així com els de l'administrador únic de la societat, Miguel Ángel Bernardeau, marit d'una de les protagonistes, Ana Duato, segons avança ‘El confidencial’. Ganga Producciones, per la seva part, ha negat en un comunicat aquest extrem. 

La mesura s'ha pres, segons la publicació, al comprovar que presumptament es va beneficiar de les trames societàries creades pel despatx madrileny Nummaria per evadir el pagament d'impostos per una part considerable dels beneficis que hauria obtingut durant els últims cinc exercicis fiscals.

Ganga Producciones, en canvi, explica que ni Bernardeau, ni cap de les societats del grup, "han sigut notificades en relació amb la investigació judicial" que se segueix contra el despatx Nummaria, del qual han sigut clients "de bona fe". Així mateix, declinen pronunciar-se "sobre extrems que han sortit en algun mitjà de comunicació" i emfatitzen que cotitzen els seus impostos a Espanya, que "no han tingut ni tenen" comptes a l'estranger, que liquiden "íntegrament" els seus impostos a Espanya, que estan "al corrent" de les seves obligacions fiscals i que ni els comptes de Ganga ni els de Bernardeau "han estat bloquejats".

'OPERACIÓ CITY' 

Les presumptes irregularitats comeses per Ganga Produccions i Bernardeau han aparegut en el marc de l'‘operació City’, el dispositiu realitzat la setmana passada per la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional i la Fiscalia Anticorrupció després de mesos d'investigació sobre una denúncia prèvia presentada per l'Agència Tributària, que s'ha centrat en les presumptes pràctiques fraudulentes del bufet de Madrid Nummaria, com també va avançar el mateix mitjà.

En l'operació, la policia va detenir a quatre directius del despatx, José Luis Álvarez García, Ignacio María Viana Rivera, Francisco Javier Gómez Gutiérrez i Fernando Peña Álvarez, a més d'imputar per frau fiscal a altres set professionals de l'entorn de Nummaria i a més d'una vintena de clients, entre els quals hi ha la mateixa Duato i l'altre protagonista de la sèrie, Imanol Arias.

La investigació, dirigida pel titular del Jutjat Central d'Instrucció número 2 de l'Audiència, Ismael Moreno, ha descobert un frau fiscal de 15 milions d'euros. A més del bloqueig dels comptes bancaris dels responsables del bufet i dels seus clients, el magistrat també ha acordat l'embargament de béns suficients per fer front a les potencials sancions.

ENRABIADA D'IMANOL

Notícies relacionades

L'actor que interpreta Antonio Alcántara en la veterana sèrie ha mostrat el seu enuig per la vinculació del seu nom amb ‘els papers de Panamà i les societats ‘offshore’ i, fins i tot, va arribar a amenaçar de deixar el país al programa d'A-3 ‘Espejo público’. “Si això segueix així, me'n vaig d'Espanya”, va dir.

Duato, per la seva part, ha explicat en un comunicat que ella era clienta del despatx Nummaria, “que li portava els seus assumptes fiscals", i amb el qual va mantenir una "relació basada en la bona fe". Així mateix, també ha assegurat que cotitza "els seus impostos a Espanya" i que no ha desviat "mai diners a cap compte a l'estranger". "Estic desitjant col·laborar amb la justícia", conclou.