POLÈMIC 'SKETCH'

TVE demana disculpes per un 'gag' de Jose Mota sobre un malalt terminal

La reacció de la cadena estatal aixeca la indignació de les xarxes socials per la seva desproporcionalitat

undefined31954984 barcelona 24 de noviembre del 2015 premios ondas 160502191011

undefined31954984 barcelona 24 de noviembre del 2015  premios ondas 160502191011
’Sigui sincer, doctor’, el gag de José Mota que ha portat RTVE a demanar disculpes si ha molestat algun espectador.

/

1
Es llegeix en minuts
JUAN CARLOS ROSADO / MADRID

Un innocent 'gag' de José Mota sobre un malalt terminal, aparegut al seu programa de TVE, ha convertit el conegut humorista en ‘trending topic’ per la petició de disculpes de la cadena estatal, considerada excessiva per còmics i internautes a les xarxes socials. Les protestes d'alguns espectadors van arribar al programa ‘RTVE responde’, que es va afanyar a demanar perdó en la seva última edició del dissabte per boca de la directora d'entreteniment, Toñi Prieto. Al final, les disculpes de la corporació pública s'han tornat en contra seu al ser titllades de desproporcionades i inoportunes.

El polèmic esquetx mostrava un Mota disfressat de metge que diagnostica una malaltia incurable al seu pacient, entestat que el metge sigui “sincer al cent per cent” amb ell. Com que el malalt no es resigna, li demana al doctor que sigui sincer “només al 60%”, cosa que rebaixa la gravetat del diagnòstic. Finalment, aconsegueix arrencar del metge un “està vostè com una rosa” al sol·licitar-li solo un 10% de sinceritat.

Notícies relacionades

Aquest càndid 'gag', aparentment innocu, va ser qualificat com a “denigrant” per un indignat televident, que va obtenir deguda satisfacció en el programa de la Defensora de l'Espectador. “Lamento que aquest espectador s'hagi sentit ofès, ja que no és la intenció ni de José Mota ni de TVE ofendre cap espectador”, va assegurar en aquest espai la directiva Toñi Prieto abans d'admetre que “setmana a setmana” es realitzen “una sèrie de esquetxos comptant amb l'actualitat i quotidianitat, i pot ser que algú se senti ofès” .

SORPRESA ALS FÒRUMS 

Les xarxes socials han reaccionat davant tal mostra de puritanisme i han denunciat “el perill de posar límits” fins i tot a l'humor blanc de Mota. “Últimament he viscut situacions semblants amb familiars (que han acabat desgraciadament malament) i no m'ofèn”, adverteix l'humorista Quique Peinado (‘Zapeando’). Un altre internauta ha recorregut a la ironia per criticar que TVE “demani perdó pel ‘gag’ de José Mota i no demani perdó pels programes de José Luis Moreno”. “TVE hauria de demanar perdó per la seva manipulació informativa, no per l'esquetx de Mota”, “José Mota hauria d'anar amb els titellaires, ¿no? ¿Presó o execució?” i “ofendre's amb l'humor de José Mota ja supera els nivells d'estupidesa humana són alguns dels comentaris que s'han pogut llegir als fòrums socials. 

Temes:

TVE